KnjaževacKulturaVesti

Manifestacija „TRADICIJOM U EVROPU“ 19. put u Knjaževcu

Udruženje za negovanje tradicije „Izvor“ iz Knjaževca, uz podršku Opštine Knjaževac i Turističke organizacije opštine Knjaževac, organizuje 2. i 3. decembra, po devetnaesti put, međunarodnu, tradicionalno – turističku manifestaciju pod sloganom „Tradicijom u Evropu“.

Manifestacija je međunarodna, turističko-tradicionalnog karaktera i ima za cilj promociju turistike ponude opštine Knjaževac, kao i očuvanje nasleđa i duhovne vrednosti naše opštine i regiona i očuvanje nacionalnog identiteta Srbije, kao i promociju zimske turistike ponude i seoskog turizma na Staroj planini.

Učesnici ovogodišnje manifestacije su: predstavnici iz gradova Srbije, Republike Bugarske, Mađarske i Rumunije − etno udruženja, etno mreže, zanatske i umetničke radionice, predstavnici seoskog turizma, proizvođači zdrave hrane, proizvođači vina i rakija, proizvođači sireva i proizvoda od mleka, predstavnici nacionalne turističke organizacije, predstavnici lokalne samouprave i kulturni radnici iz više opština − predstavnici turističkih organizacija i kulturnih centara i predstavnici medija.

U okviru manifestacije predviđen je i kulturno-umetnički program sa renomiranim izvođačima i modnom revijom pod nazivom „Zaveštanje za budućnost“. Po uzoru na pređašnje godine održaće se takmičenje u izradi obrednih peškira i obrednih hlebova u kategoriji odraslih i mladih.

Drugog dana manifestacije biće izvedena predstava u organizaciji OŠ „Dimitrije Todorović Kaplar“, a za goste iz drugih gradova, predstavnike turističkih agencija i novinare biće organizovan obilazak Zavičajnog muzeja i stalne postavke dvopređnih čarapa.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button