SportVestiZaječar info

Timok obeležio klupsku slavu – Mitrovdan

U prisustvu fudbalera, stručnog štaba, članova uprave i brojnih fudbalskih poslenika, kao i drugih uvaženih gostiju iz grada na dva Timoka, u salonu starog gradskog stadiona pod Kraljevicom, Timokovci su danas, u skladu sa tradicijom i običajima, po sedmi put za redom, proslavili klupsku slavu Svetog Dimitrija Solunskog, u narodu poznatijeg kao Mitrovdan, a u znak sećanja na stradanje i smrt ovog svetitelja.

Njegovo preosveštenstvo episkop timočki Ilarion blagoslovio je sve prisutne, a nakon molitve u čijem činu je sadejstvovao protojerej Igor Ivković, zajedno sa kolačarom i domaćinom slave Ivanom Vučkovićem, prelomio je slavski kolač.

Ovogodišnji domaćin Vučković je predao tu čast Mladenu Vasiću, dugogodišnjem članu navijačke grupe „Otrovi“, koja ove godine slavi 25 godina od osnivanja.

Vladika timočki Ilarion, inače i sam bivši član zaječarskog fudbalskog kluba, poklonio je FK „Timok 1919“ ikonu Presvete Bogorodice donetu iz Jerusalima.

Vladika je izrazio veliko zadovoljstvo što je imao priliku da lično čestita slavu Timokovcima.

„Za mene je velika radost bila kada sam prvi put čuo da Fudbalski klub Timok, koji u sebi baštini i čuva istoriju ovog grada i mnogih ljudi i mnogih generacija, ima svoju krsne slavu, ima svog nebeskog zaštitnika Svetog velikomučenika Dimitrija čudotvorca solunskog“, rekao je vladika Ilarion.

Poželeo je igračima puno zdravlja i da ih pre svega zaobiđu povrede.

„Neka bi njegovim svetim molitvama najpre naši fudbaleri bili sačuvani od povreda. Da svima nama Gospod daruje dobro zdravlje, da nam Gospod daruje dobro raspoloženje unutrašnjeg čoveka, dobro raspoloženje srca, jer iz toga će proizići i zajednica i dobra volja i hrabrost, a verujem onda spontano i rezultati“, istakao je episkop.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button