KulturaVestiZaječar info

Svečano otvoren 38. Festival mladih pesnika „Mladi maj“ u Zaječaru

Besedom našeg poznatog književnika Rusimira Arsića, juče je u Pozorišnom muzeju u Zaječaru, svečano otvoren 38. Festival mladih pesnika “Mladi maj”.

Za četiri dana festivala, publici će se predstaviti mladi pesnici, naši poznati književnici, a kao kruna i Letopis Matice srpske, povodom dve stotine godina postojanja.

Vladimir Đuričić, direktor pozorišta “Zoran Radmilović, podsetio je da su tradicija ovog festivala i trnovit put doveli do manifestacije poezije, koja je respektabilna u zemlji ali i u regionu.

Nakon svečanog otvaranja 38. Festivala mladih pesnika “Mladi maj”, program je nastavljen u Radul-begovom konaku, zajedničkim nastupom pesnika, osoba sa invaliditetom i lica sa posebnim potrebama.

Književni portret, Save Damjanova, književnika i profesora Univerziteta u Novom Sadu, predstavljen je u Pozorišnom muzeju. Moderator je bio predsednik Umetničkog saveta festivala, Vlasta Mladenović.

Publici se naročito dopala diskusija o našem velikom književniku Miloradu Paviću, naročito manje poznati detalji o njegovom životu i stvaralaštvu.

Festival mladih pesnika “Mladi maj”, traje do 25. maja, kada će, između šestoro finalista biti izabran pobednik Festivala, a biće dodeljena i nagrada “Sergije Lajković” za poseban doprinos i afirmaciju književnog stvaralaštva mladih.

Evo i kompletnog programa:

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button