VestiZaječar info

Štab za vanredne situacije upozorava na nevreme

Štab za vanredne situacije grada Zaječara upozorio je danas građane na opasnost od posledice velike količine padavina za samo nekoliko sati.

„Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) prosledio nam je, preko Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, upozorenje na pojavu pljuskova, kiše, ili jake kiše, sa količinom padavina od 20 l/m2 u periodu do tri sata, za utorak 20. jul, na području cele Srbije što podrazumeva i naš grad“, navodi gradonačelnik Zaječara i komandant Štaba za vanredne situacije Boško Ničić.

Imajući u vidu navedenu prognozu, koja ukazuje na izrazitu količinu padavina u samo par sati, neophodno je, dodaje, u cilju spremnosti za eventualno suočavanje sa rizikom i posledicama koje sa sobom može doneti, na vreme preduzeti mere pojačanog stepena opreznosti i spremnosti meštana i nadležnih komunalnih službi kao i drugih neophodnih subjekata, osposobljenih za reagovanje u situacijama koje može doneti ovakva iznenadna promena vremena.

Navodi se, takođe, da je sva sredstva, opremu, mehanizaciju i ljudstvo gradskih javnih komunalnih preduzeća “Timok održavanje”, “Zaječar”, “Vodovod” i “Higijena” neophodno staviti u stanje pripravnosti do prestanka opasnosti.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button