DruštvoVestiZaječar info

SRBIJA IZABRALA – KOLEKTIVNI IMUNITET!

Pitanje imuniteta, dok četvrti talas Kovida 19 besni Srbijom, je najčešće postavlјano u privatnom i javnom životu. IMUNITET JE ZDRAVLjE – KO JE ZDRAV NE MOŽE OBOLETI OD KOVIDA 19. Postoje brojni primeri da u epidemijama zaraznih bolesti ne obolјevaju svi u zajednici. Narod je to povezivao sa strahom od bolesti. U epidemiji variole na Kosovu 1972. godine, koja je ugašena zahvalјujući masovnoj imnunizaciji, kod naroda je postojalo verovanje da, „ko se ne plaši velikih boginja – ne može oboleti“. U epidemiji kovida 19, strah od pobolјevanja je otišao toliko daleko, u drugu krajnost, da kod mnogih vlada uverenje da je bolest izmišljena, da ne postoji i da je sve što se dešava u svetu i kod nas, samo  igra političkih elita, kovid profitera, farmaceutske mafije i ko zna čega još. A, nije tako! Svako od nas zna i poznaje u svojoj okolini one koji su oboleli od Kovida 19, ponekog koji je umro ili je na umoru, nagađajući da su oni bolovali ili umirali od neke druge bolesti, ili da su jednostavno rečeno, jednom morali od nečega umreti. a NAJVEĆI BROJ TAKVIH LJUDI – NIJE VAKCINISAN.

Imunite se može steći na prirodan i veštački način. Na prirodan način – inficiranjem i prebolјevanjem od neke zarazne bolesti. Na veštački način – serumima, vakcinama i lekovima. Vakcine poseduju čarobnu moć zaštite lјudi od zaraznih bolesti, ali samo ako se upotrebe vakcinacijom. NAŠA ZEMLJA JE VELIKU  STVAR UČINILA DA SPASE NAROD ZARAŽAVANјA OD KORONA VIRUSA NABAVKOM DOVOLJNIH KOLIČINA, NEKOLIKO RAZLIČITIH VAKCINA, ALI VAKCINA SAMA PO SEBI NIJE DOVOLJNA –  BEZ VAKCINACIJE, ONE SU BOMBE BEZ UPALjAČA. KAO ŠTO NEKO POMENU,  VAKCINE NISU VAKCINACIJA. VAKCINACIJOM SE SUZBIJA EPIDEMIJA! 

Kada svako u Srbiji može biti epidemiolog, vakcine su mrtvo slovo na papiru. Kritikuju dr Kona što nije učestvovao u poslednjoj sednici Kriznog štaba, provodeći vreme na odmoru na moru. Na sednici kriznog štaba nije se osetilo njegovo odsustvo, jer njegovi predlozi mera za suzbijanje epdiemije kao i drugih epidemiologa, ne bi bili prihvaćeni. Epidemijom i vakcinacijama rukuju političari koncentrisani u Kriznom štabu. U svoje vreme, oni su lekarima podelili odlikovanja za trud u borbi protiv epdiemije, ali su oružje kojim se epidemija suzbija – vakcinu, prigrabili za sebe. Time su prigrabili moć odlučivanja i upravlјanja epidemijom. Ali čemu, kada ne znaju njome da rukuju. Odavno su se opredelili za imunitet krda, koji nikada nije primenila nijedna civilizovana zemlјa u borbi sa nekom zarazom.

Glavni cilј u borbi sa zarazama je da se spreči umiranje stanovništva u meri u kojoj je to moguće. Najveće pobolјevanje i umiranje od zaraze se događa kada se dopusti bolesti da se odvija na prirodan način. Taj cilј bi se mogao postići gašenjem epidemije. Ali, ne samo po sebi, prirodnim tokom. Nego, u ovom slučaju, smišlјenom i planskom, 80-procentnim i većim obuhvatom stanovništva – vakcinacijom.

Poslednja sednica Kriznog štab juče održana (12. septembar) pokazala je, da je Srbija odabrala za odbranu naroda od infekcije i umiranja Kovidom 19  – kolektivni imunitet na prirodan način. Tako kako se zamišlјa, kolektvni imunitet nikada ne može da se ostvari. Nada se polaže u kombinaciju vakcinacije i prirodnog imuniteta. O tome maštaju Administratori epidemije. Zato nikada nisu doneli odluku o zaustavlјanju, gašenju epidemije. Nisu dalјe išli od usporavanja njenog toka. Kada je se radi o četvrtom talasu nisu to ni pokušali. Naprotiv, odobravanjem ili gledanjem kroz prste raznim aktivnostima koje pogoduju prenošenju virusa, pod izgovorom „sve smo učinili protiv epdiemije“, samo su ga ubrzali.

Pripremio: Dr Petar Paunović, učitelј zdravlјa/Rajačka narodna škola zdravlјa

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button