DruštvoVestiZaječar info

Specijalna bolnica u Gamzigradskoj banji obeležila Vavedenje Presvete Bogorodice

Specijalna bolnica u Gamzigradskoj banji obeležila je juče slavu Vavedenje Presvete Bogorodice.

Na dan praznika Vavedenja Presvete Vladičice Bogorodice Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Gamzigradskoj banji, koja je počela sa radom pre tačno 42 godine, obeležila je ove godine svoju godišnjicu i slavu skromno i u skladu sa specifičnom epidemiološkom situacijom, tradicionalnim rezanjem slavskog kolača.

Nakon ceremonijalnog dela prisutnima se obratio direktor Specijalne bolnice Dr Rade Kostić.

„Na današnji dan, Vavedenje presvete Bogorodice kada je naša slava, 1978. godine je Specijalna bolnica počela sa radom. Od tada do sada evidentan je uspeh i zaista svima koji su u tome učestvovali, radnicima, šefovima, rukovodiocima dugujem zahvalnost. Trudimo se da na njihovom putu ostanemo i želimo da svi mi danas, našim budućim mladim doktorima budemo uzor i da ne još 40, već mnogo više godina ostanemo na tom zadatku i tom putu“, rekao je direktor Kostić.

Ovogodišnjem rezanju slavskog kolača prisustvovao je mali broj zaposlenih, a izostao je i tradicionalni svečani ručak.

Specijalna bolnica u Gamzigradskoj banji je, podetimo, specijalizovana za rehabilitaciju oboljenja perifernih krvnih sudova (organski poremećaji arterijsjih krvnih sudova, funkcionalni poremećaji arterijskih krvnih sudova, oboljenja perifernih venskih krvnih sudova, oboljenja limfnog sistema) i vibracionu bolest. Takođe vrši opštu rehabilitaciju (bolesti vezivnog tkiva, zglobni oblici reumatizma, vanzglkobni obllici reumatizma, ortopedske bolesti i posttraumatska stanja, anomalije dečjeg uzrasta, neurološka oboljenja, ginekološka oboljenja).

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button