KulturaNegotinSlobodno vremeVesti

Snima se NEČISTA KRV NA RAJAČKIM PIVNICAMA

Rajačke pivnice. Ovih dana, na Rajačkim pivnicama nastavljeno je snimanje započeto jula meseca ove godine u Ripnju, serije i filma “Nečista krv” po romanu Bore Srankovića i zamislima režisera Milutina Petrovića i Gorana Stankovića. 

Film i pet epizoda režiraće Milutin Petrović, a završnicu serije Goran Stanković. Deset epizoda činiće epsku sagu o Vranju sa likovima i motivima jedne porodične hronike u razdoblju od pedeset godina 19. veka. 

Radnja započinje s Hadži Trifunom, Sofkinim dedom a završava se sa Sofkom tj. svi likovi iz Tašane, Parapute i ostalih dela, povezani su kroz tu jednu porodicu i ljude koji su živeli u Vranju.

Trifun, bogati vođa hrišćanske manjine u Turskom carstvu, predstavlja prvu generaciju porodice. On pokušava da dostigne moralne standarde društva i sačuva svoje bogatstvo i ugled svoje porodice, dok se istovremeno bori protiv svog erotskog nagona. Kako bi zadržao svoju moć, Trifun pokreće niz događaja koji će imati užasne posledice po članove njegove porodice.

Drugu generaciju porodice predstavlja Mita, Trifunov sin, koji ne želi da bude deo očeve prljave poslovne imperije. Mita pripada grupi starih aristokrata, čiji resursi presušuju i kojima se suprotstavljaju novi, bogati profiteri, neobrazovani i vulgarni. Nakon što je izgubio čitavo bogatstvo i imovinu, Mita je primoran da uda svoju najlepšu ćerku Sofku za bogataša da bi mogao da preživi.

Sofka predstavlja treću generaciju porodice, koja je pod potpunim finansijskim i duhovnim padom. Uprkos tome što je obeležena krvlju i postupcima svojih predaka, Sofka pokušava da se uzdigne iznad društvenih i istorijskih okolnosti vremena u kojem živi.

Pokazalo se i ovog puta, da Rajačke pivnice mogu poslužiti kao odličan eksterijer i enterier za snimanje serija i filmova po romanima srpskih pisaca i pričama iz narodnog života srpskog naoda.   

Premijerno prikazivanje filma planirano je za 2021. godinu.

RajPet/Magnum                                    

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button