SportVestiZaječar info

SKIJAŠI, SPREMITE SE! Ski sezona na Kraljevici počinje sutra

OTVARA SE SKIJALIŠTE!

Noćas su, vredni radnici JKP “Timok održavanje”, čitavu noć radili na pravljenju veštačkog snega i pripremi podloge na ski stazi “Kraljevica”, a Štab za vanredne situacije grada Zaječara, na sednici održanoj danas doneo je zaključak koji se počev od ponedeljka 18. januara, dozvoljava rad ski staze „Kraljevica“.

Staza će biti otvorena u periodu od 14,00 do 22,00 časa, svakog dana dok to vremenski uslovi za korišćenje staze dozvoljavaju.

Kako se navodi, JKP „Timok održavanje“ će svojim aktima odrediti uslove korišćenja ski staze „Kraljevica“, odnosno cenu, način iznajmljivanja opreme, poštovanje bezbedonosnih mera i sl..

Štab za vanredne situacije grada Zaječara nalaže JKP „Timok održavanje“ sledeće mere koje mora primenjivati prilikom puštanja u rad navedene ski staze:

  • u delu prilaza za ski lift, na podlozi, vidno obeležiti (sprejom) razmak od 2 metra za korisnike ski lifta, koji se mora poštovati ;
  • obezbediti redarsku službu koja će kontrolisati nošenje zaštitnih maski onih koji čekaju u redu za ski lift ;
  • zabranjuje se zaustavljanje na samoj stazi kao i okupljanje više lica u grupi ;
  • zaposleni u objektu skijališta dužni su da u unutrašnjem prostoru (kontrolni centar ski staze) i na otvorenom koriste zaštitnu masku i vrše redovnu dezinfekciju ruku.

Sve one koji ne poštuju propisane mere redarska služba je dužna da udalji sa staze i odmah obavesti komunalnu miliciju i policiju.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button