VestiZaječar info

POSKUPLJUJU PUTARINE I VOZNE KARTE

Vozači u Srbiji plaćaće od srede, 10. jula veće putarine na osnovu novog cenovnika shodno odluci o visini posebne naknade za upotrebu javnog puta, njegovog dela i putnog objekta, koju su usvojili Putevi Srbije, a „zeleno svetlo“ na nju dala Vlada Srbije.

Cene su povećane za oko 10 odsto, pa će od srede putarina od Niša do Beograda koštati 1.130 dinara, od Beograda do Dimitrovgrada 1.670 dinara, od Beograda do Šida cena će biti 500 dinara, od Beograda do Subotice 800 dinara, a od Obrenovca do Preljine 560 dinara.

Odlukom je precizirano da plaćanjem putarine putem uređaja za elektronsku naplatu putarine, fizičko i pravno lice, korisnik motornog vozila četvrte kategorije emisijskog razreda „EURO 6“, ostvaruje popust od 10 odsto koji se obračunava na iznos umanjen za popust na elektronsku naplatu putarine od 6,0 odsto.

Poskupljuju i vozne karte

Gostujući na RTS-u, na pitanje novinara da li će poskupeti vozne karte, Vesić je odgovorio potvrdno.

„Da, poskupeće, zato što su cene karata niže u nekim mestima i duplo nego karta u autobusu. I tako nisu poskupele nekoliko godina, tako da je Skupština akcionarskog društva ‘Srbija-voza’ to predložila, Vlada je to prihvatila i to je i dalje najjeftinije, autobuska karta između Beograda i Subotice je 1.650 dinara, a vožnja će biti, kada bude pušteno, malo više od 1.100 dinara. A mnogo je komfornije i bolje da se vozite vozom“, rekao je Vesić.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button