VestiZaječar info

POSLOVNI IZAZOV sutra u Zaječaru

Regionalno takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama – POSLOVNI IZAZOV biće održano sutra, 7. decembra, u hotelu “Srbija TIS” u Zaječaru.

Takmičenje će okupiti učenike iz 11 srednjih škola iz Bora, Boljevca, Majdanpeka, Knjaževca, Sokobanje i Zaječara, kojima će biti postavljen „izazov” odnosno zadatak koji predstavlja realan poslovni problem.

Uz pomoć biznis mentora, timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola osmišljavaće rešenje problema i kreirati biznis plan i prezentaciju koje će na kraju dana predstaviti članovima žirija i publici.

Članovi tri prvoplasirana tima obezbediće sebi mesto u Nacionalnom finalu, koje će biti održano u februaru naredne godine u Beogradu, a pobednici na nacionalnom nivou će učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

“Poslovni izazov” je pokrenut sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje.

U toku školske godine na šest regionalnih Poslovnih izazova (u Čačku, Leskovcu, Zaječaru, Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu) učestvuje više od 600 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode programi Dostignuća mladih iz oblasti preduzetničkog obrazovanja i finansijske pismenosti.

Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji a finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), NCR Fondacija, UniCredit banka i Univerzitet Metropolitan. 

Otvaranje takmičenja je u 10 sati i 15 minuta, prezentacija učeničkih radova je od 16 do 18.30, dok je proglašenje pobednika i dodela nagrada u 19 sati.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button