VestiZaječar info

Otvoren konkurs na temu „Čuvam svoje zube, ponosim se osmehom“

Foto: Pixabay

Povodom Nedelje zdravlja usta i zuba, koja se ove godineo obeležava od od 15. do 21. maja, Zavod za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru raspisao je konkurs za izbor najboljeg literarnog sastava i likovnog rada na temu „Čuvam svoje zube, ponosim se osmehom“.

Oralno zdravlje je, kako kažu u ZZJZ „Timok“ Zaječar, značajan pokazatelj opšteg zdravlja, blagostanja i kvaliteta života i ne predstavlja samo zdravlje zuba, već i usne duplje uključujući i zdrav jezik, meko i tvrdo nepce, desni, usne.

Slogan kampanje „Čuvam svoje zube, ponosim se osmehom“ ukazuje na značaj dobrog oralnog zdravlja za svakodnevne aktivnosti kao što su govor i smeh. Zbog toga, opšte preporuke za očuvanje oralnog zdravlja koje se naglašavaju u okviru ove kampanje nisu usmerene samo na značaj održavanja adekvatne higijene i redovnih poseta stomatologu, već obuhvataju i preporuke za smanjenje unosa šećera, bezbedno fizičko okruženje.

U okviru kampanje, organizuje se konkurs za izbor najboljih literarnih sastava i likovnih radova. Konkurs je namenjen deci u vrtićima i učenicima osnovnih škola Zaječarskog i Borskog okruga. Cilj konkursa je da se podstakne zdravstveno-vaspitni rad u vrtićima i osnovnim školama na temu oralnog zdravlja i edukuju deca o značaju i načinima očuvanja zdravlja usta i zuba, naročito u okviru porodice i uslovima koje ona omogućava.

Radovi se dostavljaju Zavodu za javno zdravlje „Timok“ Zaječar, Odseku za promociju zdravlja, sa naznakom „Za konkurs XXXІІІ Nedelja zdravlja usta i zuba“, do 29. maja ove godine, lično ili na adresu: Sremska 13., 19000 Zaječar.

Likovni radovi bi trebalo da budu urađeni na papiru, u formatu bloka broj 5. Najbolji likovni i literarni radovi biće izabrani nagrađeni od strane Zavoda za javno zdravlje „Timok“ Zaječar.

Radovi se neće vraćati.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button