HronikaMajdanpekVesti

VELIKO HAPŠENJE: “Ojadili” gradsku kasu Majdanpeka za 3,7 miliona!

Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsila četiri, a protiv dve osobe podnela krivične prijave zbog sumnje da su finansijskim malverzacijama oštetili budžet Opštine Majdanpek za 3,7 miliona dinara, saopšteno je.

Po navodima MUP-a, uhapšeni su D.V. (47), odgovorno lice preduzeća “DVS KOMERC-2017” iz Paraćina, LJ.P. (65), odgovorno lice Rudarskog fudbalskog kluba Majdanpek, I.P. (41), odgovorno lice Opštinskog fudbalskog saveza Majdanpek i 35-godišnji muškarac iz okoline Paraćina.

Policija je podnela krivične prijave protiv 49-godišnjegmuškarca iz Jagodine i 47-godišnjaka iz Paraćina zbog sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca.

LJ.P. i I.P. su osumnjičeni da su od marta 2017. do marta 2020. godine, novac dobijen iz redovnih i vanrednih sredstava budžeta Opštine Majdanpek, uplaćivali sa računa Rudarskog fudbalskog kluba Majdanpek, u ukupnom iznosu od 3.703.600 dinara, preduzećima koji su u vlasništvu četrdesetsedmogodišnjeg muškarca, na ime fiktivnih nabavki sportske opreme i tehničkih sredstava za treninge.

“On je kako se sumnja, taj novac usmeravao, po osnovu fiktivnih otkupa sekundarnih sirovina i fiktivnih ugovora o pozajmici, na svoj tekući račun i račune D.V. i četrdesetsedmogodišnjeg muškarca, koji su odmah po primljenim uplatama podizali celokupne iznose i predavali ga nazad četrdesetsedmogodišnjem muškarcu, koji je novac vraćao uplatiocima uz zadržavanje provizije za sebe”, piše u saopštenju.

Osumnjičenim D.V., LJ.P. i I.P. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Prikaži više

omentara

  1. Ovi sto su pali su sitnaa boranija produkt bahacenja mnogo krupnijih igraca koji su ih pustili niz vodu da bi zastitili sebe 30hiljada eura nije cifra vredna dugogodisnje robije al ako ti neko kaze ma uzmi nece niko nista da te pita onda ako imas dve sive celije treba da se zapitas o cemu se to radi ovi ih ocigledno nisu imali alave budale i treba da robijaju

  2. Odgovara boranija, kako su mogli i ko im je dao pare, a da nije iz opštine Majdanpek. Kako taj što im je davao, mogao to da radi bez velikog. Sve je ovde sumnjivo i licima, ali i dalje igramo se pravne države i borbe protiv korupcije i kriminala

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button