KulturaVestiZaječar info

Organizatori o dolasku Malkoviča u Zaječar: Sve je spremno za doček velike zvezde

U Kombank dvorani u Beogradu danas je održana pres-konferencija na kojoj je bilo reči o gostovanju multimedijalne predstave “Paklena komedija” na kasnoantičkom lokalitetu Feliks Romulijana kod Zaječara, u izvođenju Džona Malkoviča, orkestra Bečke akademije i Vroclavskog baroknog orkestra, sa dirigentom Martinom Haselbekom i sopranima Čen Reiz i Suzan Langbain. Kako se čulo na konferenciji, reditelj je Mihael Šturminger.

Prema rečima direktorke Art linka, Jovanke Višekrune Janković izvođenje “Paklene komedije” na sceni na otvorenom na Feliks Romulijani, deo je evropske turneje predstave ovog leta, koju čine nastupi na festivalima u Austriji, Finskoj, Španiji, Poljskoj i Srbiji.

Vladimir Đuričić, direktor Ustanove “Zoran Radmilović” je istakao da Zaječar ima iskustva u organizaciji velikih događaja i da se organizatori raduju dolasku ovako velike zvezde i ozbiljne umetničke produkcije.

Vujadin Milošević, direktor Narodnog muzeja u Zaječaru, je rekao da je na Romulijani sve spremno za organizaciju događaja i doček publike.

“Zaječarsko kulturno leto na Feliks Romulijani”, ovim programom se ne završava, već su u planu i novi zanimljivi događaji.

Predstava “Paklena komedija –ispovesti serijskog ubice”je zasnovana na istinitoj priči o serijskom ubici, ali i pesniku i novinaru, koja je inspirisala Malkoviča i dirigenta Haselbeka da naprave ovaj muzički teatar. Haselbek je birao muziku za predstavu i muzička lista obuhvata arije Mozarta, Baha, Hajdna, Bokerinija, Betovena, Gluka, Vebera, koje izvode soprani Čen Reiz i Suzan Langbain.

Ovaj projekat je realizovan uz generalno pokroviteljstvo grada Zaječara, a dragocenu podršku u realizaciji ovog programa pružila je „EU za kulturno nasleđe i turizam“ koji finansiraju Evropska unija i Nemačka Vlada, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ a sponzori događaja su Eliksir Fondacija, UNIKA i kompanija Cepter.

Karte po ceni od 1000,00 dinara mogu se rezervisati i kupiti preko zaječarskog pozorišta i Tiket servisa. E- mail za online rezervacije je rezervacije@zoranradmilovic.rs.

Prodaja karata na dan performansa 8. avgusta je od 9 do 15 sati na blagajni pozorišta, i na Felisk Romulijani od 18.00 sati, istaknuto je na pres-konferenciji u Beogradu.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button