SportVestiZaječar info

OGNJEN NIKOLIĆ: FUDBAL I ŠKOLA MOGU ZAJEDNO

ODLIČAN FUDBALER I UČENIK: Ognjen Nikolić (Foto: Novica Petković Skela)

ZAJEČAR.  Nekada je vladalo mišlјenje da su  fudbaleri, u odnosu na odbojkaše, košarkaše, rukometaše i druge sportiste manje obrazovani, i da je retko ko je od njih, uz bavlјenje sportom, stekao i fakultetsku diplomu. Ali, vremena se menjaju. Svake godine sve je više mladih fudbalera, koji posle završenog srednjeg obrazovanja upisuju fakultete, većina ih je i uspešno završila. Tako je i u redovima novog (starog) prvoligaša Timoka 1919, više od veka sinonima sportskog Zaječara. Jato „belih labudova“ sa Timoka u svojoj dugoj istoriji iz svojih redova iznedrilo je puno inženjera, pravnika, advokata, ekonomista, profesora, lekara…

Da škola i fudbal mogu zajedno potvrdio je i talentovani vezista Timoka 1919 Ognjen Nikolić (19). Istoga dana, sa sedam godina, mama Marina ga je pre podne upisala u prvi razred osnovne škole, a već u popodnevnim časovima otac Zoran je svog prvenca odveo na Gradski stadion pod Kralјevicom i upisao ga u Školu fudbala prvog kluba iz grada na dva Timoka. A s obzirom da je od malena pokazao i interesovanje za muziku (talenat nasledio od svog oca Zorana, vrsnog zaječarskog muzičara), nekoliko dana kasnije upisali su ga i u prvi razred Muzičke škole. I na sva tri koloseka Ognjen je znao samo za odlične rezultate i bio za primer.

-Voleo je mali Ogi (Ognjen) školu, fudbal i muziku. Išao je u školu redovno i na vreme, a po podne kolima sam ga vozio na treninge, gde ja takođe bio među prvima i bez lažne skromnosti, uvek među najbolјima, ako ne i najbolјi. A kada je malo odrastao sa svojim drugarima iz kraja, sami su išli u školu i na treninge. Bio sam ponosan na njega na sva tri polјa. Završio je najpre četvorogodišnju nižu Muzičku školu, a kasnije sa svim peticama završio je najpre Osnovnu školu, a ovoga leta i Gimnaziju u Zaječaru. I na fudbalskom terenu uvek je bio među najbolјima. Sa 16 godina je debitovao za seniorski pogon jata „belih labudova“ sa Timoka. Pre podne je redovno išao u školu, posle podne je vredno trenirao, a vikendom na utakmicama je bio standardni prvotimac najbolјeg sastava Timoka 1919. Sa ostalim prvotimcima doprineo je svakako da sinonim sportskog Zaječara, ovoga leta, izbori povratak u Prvu ligu – ponosan je otac Zoran Nikolić na svog starijeg sina Ognjena, a istim putem ide i njegov mlađi sin Rastko, koji je takođe odličan učenik i velika nada zaječarskog fudbala.

USKORO ZAJEDNO U PRVOM TIMU PRVOLIGAŠA TIMOKA:  Braća Ognjen i Rastko Nikolić (Foto:  Novica Petković Skela)

U septembru plavokosi Rastko će napuniti 16 godina i po svemu sudeći biće najmlađi igrač u 102 godine dugoj istoriji, koji će na poziciji napadača, debitovati za najjači sastav Timoka 1919.

Svi su oni dali veliki doprinos plasmanu Timoka 1919 u Prvu ligu (Foto: Novica Petković Skela)

Ovoga leta Ognjen je sa odličnim uspehom završio Gimnaziju, potom je sa visokim brojem bodova položio prijemni ispit na Fakultetu za fizičku kulturu u Beogradu, ušao je u budžet, pa će od oktobra postati brucoš, a potom i profesor fizičke kulture.

-Ako se hoće i želi škola i fudbal mogu ruku – pod ruku. Ja neizmerno volim da igram fudbal, ali ni jednog trenutka nisam zapostavio školovanje. Tako će biti i u narednom periodu. Trudiću se da, kada nemam predavanja na fakultetu, treniram što više i da postanem standardan prvotimac Timoka na prvoligaškoj pozornici, ali uporedo davaću sve ispite na fakultetu. Sada redovno treniram, sa ekipom u četvrtak idem i na desetodnevne pripreme na Zlatiboru i sa nestrplјenjem očekujem start nove sezone u višem rangu takmičenja. Do oktobra kada polazim na fakultet biću uvek na raspolaganju stručnom štabu. Muzika je za sada u drugom planu, sviram u slobodnom vremenu za svoju dušu i uživam. Uveren sam da ću biti i dalјe uspešan i u školi, odnosno na fakultetu i na fudbalskom terenu – ističe Ognjen Ogi Nikolić, odličan fudbaler i učenik, lepo vaspitan mladić, koga bi poželela svaka devojka. A lepe devojke uvek su volele uspešne fudbalere. Samo napred  dečače. Tvoje vreme, u svakom pogledu, tek dolazi. A da uspeš u svemu, kao i do sada, imaš veliku podršku i roditelјsku lјubav majke Marine, tate Zorana i mlađeg brata Rastka, takođe odličnog učenika i fudbalera, sa kojim ćeš možda već od ove jeseni igrati za najbolјi sastav prvoligaša Timoka 1919. Srećno.

N. P. 

FOTO:  NOVICA  PETKOVIĆ  SKELA

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button