VestiZaječar info

Oglasilo se tužilaštvo povodom iskliznuća cisterne: NIJE DOŠLO DO POVREĐIVANJA LICA, NITI CURENJA OPASNIH MATERIJA U OKOLINU

Povodom iskliznuća cisterne koji se dogodio noćas, oko jedan sat posle ponoći, kod Vratarnice, na pruzi Niš – Zaječar – Prahovo pristanište, oglasilo se Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru.

Kako se navodi u saopštenju, došlo je do iskliznuća iz šina prve cisterne-vagona u kojoj se prevozila opasna materija fosforna kiselina. U kompoziciji je bilo 12 cisterni.

„Uviđajem lice mesta utvrđeno je sledeće činjenično stanje: nije došlo do povređivanja lica, niti do curenja opasnih materija u okolinu. Kako je došlo do iskliznuća cisterne sa pruge, da li je ta deonica pruge uopšte bezbedna za prevoz putnika i robe (pa i takvih materija), na koji način se održava pruga, da li je takvim postupanjem moglo da dođe do ekološkog incidenta većih razmera, pitanja su na koje se može odgovoriti nakon sprovođenja odgovarajućeg postupka koji će uslediti“, navodi se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button