Zaječar info

Obeležen Dan sećanja – 15 godina od NATO bombardovanja

Povodom obeležavanja 15 godina od NATO bombardovanja, porodice stradalih u NATO agresiji 1999. godine, predstavnici Gradske uprave Grada Zaječara, delagacija SUBNOR-a i Udruženje vojnih penzionera položili su danas vence na Spomenik poginulim učesnicima ratova 1990-1999.g.

U akciji „Milosrdni anđeo“ 1999. Godine na teritoriji Grada Zaječara poginulo je šest oficira i jedan pripadnik MUP-a. Oko šest hiljada građjana je mobilisano sa područja Grada Zaječara.

„Dan sećanja na one koje nisu više među nama, neka bude nadahnuće sadašnjim i budućim generacijama, kako se brani sloboda otadžbine, kao i opomena svima onima koji se drznu da nam ugase ognjišta i pokušaju da nas proteraju sa kućnog praga i izbrišu naše istorijsko ognjište“, rekao je pukovnik Goran Stanković.

Nakon polaganja venaca, u Gradskoj upravi organizovan je prijem za porodice poginulih. Gradonačelnik Velimir Ognjenović saslušao je probleme sa kojima se suočavaju porodice poginulih i istakao da će Gradska uprava, u što kraćem vremenskom periodu, pokušati neke od tih problema i da reši.

Porodice stradalih vojnika u NATO agresiji

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button