VestiZaječar info

Planirate da se bavite seoskim turizmom? Dođite sutra na obuku

U Gradskoj upravi grada Zaječara sutra će biti održana obuka namenjena onima koji planiraju da se bave seoskim turizmom ali i onima koji su već započeli ceo proces kreiranja turističke ponude.

„S obzirom na to da se turistička tražnja stalno menja, a naročito posle korone, ona je okrenuta sve više prema prirodnoj sredini i predelima i krajevima koji su van urbanizacije i zagađenja, a to su ustvari prostori kojim raspolaže grad Zaječar, Turistička organizacija će sutra organizovati obuku koja se odnosi na razvoj ruralnog i seoskog, agro turizma. Obuka se odnosi na pokretanje i unapređenja biznisa, koji je za rzvoj seoskog turizma, kao kreiranje određenog turističkog proizvoda. Sama činjenica da grad ima 42 sela, govori o tome da grad raspolaže određenim turističkim potencijalom. To je prostor na kojem može da se razvije seoski turizam“, rekla je Dragana Gogić Rajković, v.d.direktora Turističke organizacije grada Zaječara.

Ona je dodala da će na obuci biti tim ljudi kako iz grada, tako i iz Ministarstva turizma i davati odgovore na sva pitanja.

„Biće reči, između ostalog i o tome, kako na primerima dobre prakse kategorisanih smeštajnih jedinica da poboljšamo kvalitet ponude seoskog turizma, ali će se govoriti i o načinu kreiranja tursitičke ponude, a u cilju produženja boravka turista na području grada Zaječara“, objasnila je Gogić Rajković.

Obuka će trajati od 10.00 do 15.00 sati, dok je za subotu planiran obilazak poljoprivrednih gazdinstava koja su započela ili planiraju razvoj seoskog ili agro turizma.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button