DruštvoVestiZaječar info

NIJE DOBRO: Još 43 osobe zaražene virusom covid-19, hospitalizovano 57 obolelih

U Zaječaru najteži dan od početka pandemije. U poslednja 24 sata na osnovu 84 obrađena uzorka, još 43 osobe zaražene su virusom covid-19, odnono 51 odsto od broja testiranih.

Među novozaraženima je jednogodišnje dete, a najstariji novoinficirani pacijent ima 71 godinu. 20 osoba je ženskog i 23 su muškog pola.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 6149 PCR i Ag uzoraka dok se rezultati čekaju za još 61 ranije testirano lice.

U zaječarskom Zdravstvenom centru hospitalizovano je 57 covid pacijenata. Na Odeljenju infektologije smešteno je 26 pacijenata a na Grudnom odeljenju 31 pacijent.

Ostali oboleli, bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

Štab za vanredne situacije grada Zaječara, uz konstataciju da bukvalno nema područja, gradskog ili seoskog, koje nije zahvaćeno infekcijom virusa covid-19, MOLI i UPOZORAVA građane da se uzdrže svih nepotrebnih kontakata i okupljanja a da proslave krsnih slava (predstoji nam Aranđelovdan) svedu na proslavu u krugu porodice i po tradiciji i običajima naših predaka.

-Nije ni vreme ni prilika da svoje najmilije, komšije, prijatelje, kumove, dovodimo u situaciju oboljevanja od ovog opakog virusa, a zdravstveni sistem u stanje kolapsa, navodi komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Boško Ničić i dodaje:

-Mislite o tome pre nego li uradite bilo šta zbog čega ćete se sutra kajati!

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button