Slobodno vremeSportVestiZaječar info

„Nebeski trkači“ stižu na Staru planinu

Izvor: Promo/Skyrunning Serbia

Stara planina će 5. juna ugostiti oko 520 „nebeskih trkača“ iz čak 22 zemlje sveta spremnih da se suoče sa divljom prirodom i dostignu neke od njenih najviših vrhova, poput Babinog zuba i Midžora. Za mnoge od njih ni 2.000 metara nadmorske visine neće biti prepreka da pokažu pravi sportski duh, ali i da se dobro zabave.

U veličanstvenoj prirodi koju poseduje najveća planina u jugoistočnoj Srbiji, „Nebeska trka“, kako njeni ljubitelji vole da je zovu, biće podeljena na tri staze.

Deonica od 13 kilometara idealna je za one koji žele da osete neverovatan izazov ili da možda po prvi put vide Babin zub, jedan od najlepših delova Stare planine. Sledeća po težini je trka na 34 kilometra, dok je najveći izazov sa najlepšim vidikovcima staza od 64 kilometra.

Nebesko trčanje nije isto što i atletika ili ulični maraton. Mnogo je više od samog trčanja. Za svaku od ovih kilometraža potrebna je motivacija, kao i duga i kontinuirana priprema. Skajraning kao sportska disciplina danas broji više od 200 trka širom sveta sa oko 30.000 učesnika iz 54 zemlje.

Kako navode organizatori, koncept trke biće prilagođen epidemiološkim merama, a sa starta će se kretati u grupama, uz obavezno nošenje maske.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button