DruštvoKnjaževacKnjaževac - Mladi i perspektiveSportVesti

Letnja škola rukometa u Knjaževcu: Mladi zaslužuju priliku i imaju sjajnu šansu

Dečaci i devojčice u Knjaževcu ovog leta imaju mogućnost da pohađaju letnju školu rukometa koju organizuje Rukometni klub „Knjaževac 1957“, a na platou ispred Doma kulture juče je organizovan svojevrsni festival rukometa, kome je prisustvovao i nekadašnji kapiten Srbije i osvajač svetske bronze Ratko Nikolić, sa svojom sjajnom ekipom stručnjaka.

Festival rukometa u Knjaževcu

Proslavljeni sportista Ratko Nikolić, direktor seniorske reprezentacije Srbije, koji se po završetku svoje profesionalne karijere, pre tri godine, okrenuo prenošenju znanja mlađim naraštajima, prisustvovao je juče u Knjaževcu festivalu rukometa, koji je okupio veliki broj dece i mladih među kojima je bilo puno onih koji su ovom prilikom napravili prve rukometne korake, ali je bilo i već ozbiljnih igrača i zaljubljenika u ovaj sport.

Proslavljeni sportista Ratko Nikolić u Knjaževcu

„Ovo su lepe manifestacije, lepo je uputiti decu na rukomet i upoznati ih sa rukometom“, kaže Ratko Nikolić i dodaje da je već četvrti put u Knjaževcu.

„Imamo odličnu saradnju, što se tiče Rukometnog saveza i škole rukometa, i sigurno da ćemo u budućnosti to podići i na malo viši nivo“, ističe Nikolić.

U lokalnoj samoupravi su svesni da je motivacija veoma važna, pa Mišel Nikolić, pomoćnik predsednika opštine, ističe da je Knjaževac grad sporta koji stalno radi na tome da privuče što više dece da se bave nekim zdravim aktivnostima.

Mišel Nikolić, pomoćnik predsednika opštine Knjaževac

„Knjaževac ima odličnu infrastrukturu, prelep bazen, stadion, sportske terene, a deca, znamo svi, uglavnom provode vreme uz kompjuter, krive se kičme, i ovo je način i prilika da uz naše vrhunske sportiste promovišemo sport i zdrav način života“, ističe Mišel Nikolić i poziva dečake i devojčice da se pridruže i učestvuju u letnjoj školi rukometa, ali i roditelje da dovedu decu, jer na taj način, dodaje, čine uslugu deci.

Mihajlo Nikolić, koji se aktivno bavi rukometom i igra za knjaževački rukometni klub, istovremeno vredno radi sa decom u ovom klubu, kaže da su mladi Knjaževčani zainteresovani za rukomet, ali da može to i bolje.

Mihajlo Nikolić, trener mlađih kategorija

„Što se tiče mini rukometa, vredno trenira petnaestak dečaka i petnaestak devojčica. Ovog leta organizujemo i letnju školu rukometa, ali smo bili aktivni i prethodnih godinu dana. Deca su učestvovala i na brojnim turnirima, međutim kako bi ih što više privukli ovom sportu sada smo organizovali letnju rukometnu školu“, kaže Mihajlo Nikolić i dodaje:

„Prevashodno je da deca steknu zdrave navike, da se bave nekim sportom, da ih usmerimo ka sportu, a sklonimo od kompjutera“.

Rukometni dan u prisustvu nekadašnjeg kapitena Srbije i osvajača svetske bronze Ratka Nikolića i njegove sjajne ekipe stručnjaka

Klub ima odličnu saradnju i sa lokalnom samoupravom, koja im, kaže Mihajlo, uvek izlazi u susret, kada zatreba pomoć, a posebno smatra značajnim dolazak Ratka Nikolića u Knjaževac i njegovog stručnog tima.

„Nije mala stvar kada Ratko Nikolić dođe sa svojim timom u naš grad, to su sve bivši vrhunski igrači i sada profesionalni treneri“, navodi Mihajlo Nikolić, koji je i sam tri sezone pohađao kamp Ratka Nikolića, i dodaje:

„Ova saradnja je jako značajna za naš klub, jer naš klub se zasniva na mladim igračima, a ovo je način da i njima damo podstrek, da nastave da treniraju, da znaju da su nam oni najbitniji. Oni su budućnost„.

Marina Stanojević, rukometni trener mlađih kategorija devojčica

Trenutno se u Knjaževcu tridesetak mališana, uzrasta od sedam do 12 godina, bavi mini rukometom, a svi koji žele da im se pridruže mogu to učiniti ponedeljkom, sredom i petkom od 19 sati. Tokom leta, treninzi će se odvijati na pomoćnom fudbalskom terenu, sa veštačkom travom.

Svakako, bavljenje sportom i zdrav način života mladih Knjaževčana je jedan od ciljeva čelnih ljudi ove lepe varoši, koji vredno rade na njegovom ostvarenju. Deca koja žele da se bave nekim sportom zaslužuju priliku, a u Knjaževcu imaju i sjajnu šansu.


Sadržaj je objavljen u okviru projekta “Knjaževac – Mladi i perspektive”.  Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button