VestiZaječar info

KO JE TVOJ HEROJ? Biramo heroja godine, nominacije do 15. aprila

Delegacija Evropske unije u Srbiji, treću godinu zaredom organizuje otvoreni konkurs „Ko je tvoj heroj?“ na kom mogu da učestvuju svi punoletni građani i građanke Srbije. Prošlogodišnja kampanja „Oni su heroji“ omogućila je da javnost čuje za herojska dela iz više od 40 gradova Srbije.

Ovaj konkurs namenjen je onim malim-velikim ljudima iz naše okoline, koji strpljivo i nesebično čine dobra dela, često daleko od očiju javnosti. Svako može biti taj heroj – solidarna komšinica, posvećeni lekar, učiteljica, vozač autobusa, medicinski tehničar, rođak, prijateljica, sportistkinja, poznanik, svako ko se tokom 2022. godine istakao svojim dobrim delima prema svojim sugrađanima ili široj zajednici.

Svi imamo bar jednog takvog heroja u svom okruženju.

Konkurs se realizuje u saradnji sa Fondacijom Ane i Vlade Divac, a prijave i glasanje se odvijaju preko sajta onisuheroji.rs. Sajt je otvoren za nominovanje kandidata – heroja, do 15. aprila. Nakon toga sledi glasanje, koje će biti otvoreno na sajtu onisuheroji.rs do 30. aprila.

Proglašenje 10 finalista, pobednika konkursa biće objavljeno 20. maja, u 12:00 časova na veb platformi (https://onisuheroji.rs).

Glavna nagrada podrazumeva 10 karata (za dve osobe) za dvodnevni izlet “Otkrij Istočnu Srbiju”, koju uručuje EU za kulturno nasleđe i turizam kao glavni sponzor akcije, a koje obuhvata noćenje sa doručkom u Kladovu, obilazak Feliks Romulijane, tvrđave Fetislam, obilazak Rajačkih pimnica i krstarenje Dunavom.

Pored ogromne zahvalnosti čitave zajednice i glavne nagrade, delegacija Evropske unije će izabranim Herojima za 2022. godinu uručiti i “Herojske kartice”, pakete poklona koji nagrađuju njihova herojska dela.

Konkurs „Oni su heroji“ pokrenula je Delegacija Evropske unije u Srbiji 2020. godine, u želji da nagradi i afirmiše solidarnost kao ključni element na kojem počiva svako društvo i vrednost na kojoj počiva EU.

Prepoznajmo istinske Heroje među nama i dajmo im pažnju kakvu zaslužuju!

Opširnije na linku.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button