KnjaževacVesti

Kamp mladih „Young Čejndžeri“ u Knjaževcu do 19. avgusta

Kamp za mlade u Knjaževcu, pod nazivom „Young Čejndžeri“, održava se do 19. avgusta za mlade iz Zaječarskog i Borskog okruga. Ovo je drugi po redu kamp u seriji letnjih kampova za mlade iz ruralnih sredina koje organizuje projekat ,,Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji’’.

Cilj kampa je da, u saradnji sa civilnim sektorom, osnaži i motiviše mlade da se aktivno uključe u oblikovanje života i razvijanju ideja za kvalitetniji život u svojim zajednicama, pod sloganom ,,Na mladima selo ostaje’’.

Za najinovativnije ideje mladih predviđena su i finansijska sredstva koja će im pomoći da ih sprovedu u praksi. Osim ovog, do kraja septembra održaće se još tri kampa koji će okupiti mlade Pčinjskog, Jablaničkog, Braničevskog, Podunavskog i Zapadnobačkog okruga.

Projekat „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji“ ima za cilj da unapredi ekonomske, socijalne i kulturne mogućnosti mladih sa rurala, vodeći se principom– ništa za mlade bez mladih tj. mladi za mlade.

Projekat, u okviru Nemačke razvojne saradnje, sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button