VestiZaječar info

Još tri dana do holivudskog spektakla: Džon Malkovič na Feliks Romulijani

Proslavljeni holivudski glumac Džon Malkovič gostovaće na Feliks Romulijani kod Zaječara, u ponedeljak, 08. avgusta od 20:30 časova. U okviru svoje evropske turneje, zajedno sa Orkestrom Bečke Akademije i Vroclavskim baroknim orkestrom, Malkovič će izvesti „Paklenu komediju“ zasnovanu na istinitoj priči o serijskom ubici koju je režirao Mihael Šturminger.

„Ovaj poduhvat je izuzetan, a pregovori sa Malkovičevim timom oko realizacije ovog događaja doveli su do sjajnog rezultata zahvaljujući odličnoj saradnji sa Gradom Zaječarom, Pozorištem „Zoran Radmilović“ i Muzejom „Zaječara“. Naš kreativan i posvećen tim je omogućio da se ovo dogodi na Romulijani uz sjajnu saradnju sa Evropskom unijom, sa projektom EU za kulturno nasleđe i turizam, Nemačkom organizacijom GIZ, Eliksir fondacijom i kompanijom ZEPTER“, izjavila je Jovanka Višekruna Janković, direktorka ArtLink festivala.

Direktor Narodnog muzeja „Zaječar“ Vujadin Milošević zahvalio se partnerima koji su učestvovali u realizaciji predstave „Paklena komedija“ i da veruje da je ovo samo deo bogatog programa koji će se dešavati na Feliks Romulijani, kasnoantičkoj rimskoj palati, a sledeći na redu su Dani Romulijane, koji se realizuju uz podršku projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“.

Vladimir Đuričić, direktor Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“ ističe:

„Velika nam je čast da ćemo ugostiti ovakvu zvezdu, što će doprineti da Zaječar ucrta na mapi kulturnih dešavanja u Srbiji. Zaječar ima dugu pozorišnu tradiciju, tako da će gostovanje Džona Malkoviča uveličati kulturnu scenu ne samo Zaječara, već cele Srbije“.

„Džek Unterveger se stalno iznova izmišljao kao ličnost, stvarao lažnu biografiju i uspevao da prevari društvo na groteskan način. Da li je on, dakle, savršen serijski ubica za naše vreme, u kojem dominiraju lažne vesti?“, rekao je John Malkovich u svom intervjuu austrijskim medijima povodom predstave.

Predstava „Paklena komedija“ odigraće se u okviru  Zaječarskog kulturnog leta na Feliks Romulijani i ArtLink festivala. Organizatori predstave su Narodno pozorište Timočke krajine „Zoran Radmilović“ i Narodni muzej „Zaječar“, uz pokroviteljstvo grada Zaječara. Realizaciju je omogućio projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ koji finansiraju Evropska unija i Vlada Nemačke, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Cеna kartе za stajanjе iznosi 1.000 dinara, dok jе cеna kartе za sеdеnjе 1.500 dinara

Rеzеrvacijе karata sе vršе putеm tеlеfona: +381 19 44 00 10 (svakog radnog dana od 9:00 do 15:00 časova), ili mеjla: rezervacije@zoranradmilovic.rs.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button