DruštvoVestiZaječar info

Još devet Zaječaraca inficirano virusom COVID 19

Još devet osoba iz Zaječara inficirano je virusom covid 19, pokazuju najnoviji podaci.

Na osnovu 51 obrađenog uzorka prisustvo virusa covid-19 utvrđeno je kod tri žene i šest osoba muškog pola. Starostna dob novoinficiranih kreće se od 13 do 59 godina.

Prema rečima gradonačelnika Zaječara i komandanta Štaba za vanredne situacije Boška Ničića, Štab u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje “Timok” i Zdravstvenim centrom u Zaječaru, pažljivo prati i analizira epidemiološku situaciju kako bi preduzeo dalje mere na smirivanju pandemije u gradu na Timoku.

“Preduzimaju se mere redovne dezinfekcije javnih površina i upozoravaju vlasnici svih objekata, bilo koje namene (ugostiteljskih, trgovinskih, javnih ustanova, zgrada… ) da ne uklanjaju dezo-barijere i da ih održavaju u funkcionalnom i higijenski ispravnom stanju”, navodi Ničić i dodaje:

“Upozoravaju se i vlasnici kafića i restorana na obaveze propisane odlukom o uvođenju vanredne situacije u gradu Zaječaru pošto se pravilo broja gostiju za jednim stolom kao i distance, u najvećem broju objekata, ne poštuje. Ovo za posledicu može imati skraćenje radnog vremena pa sve do zabrane rada ugostiteljskih objekata i pojedinih maloprodajnih objekata, koji ne poštuju propisani broj istovremenih kupaca u objektu”.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close