DruštvoVestiZaječar info
Najnovije vesti

IZBORI: Zaječarci sutra glasaju na 69 biračkih mesta

U Srbiji će sutra biti održani izbori za novi sastav Skupštine Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodine i više lokalnih samouprava.

Pravo glasa na parlamentarnim izborima ima 6.584.376 birača, koji će svoje pravo moći da ostvare na 8.385 biračkih mjesta.

Na području Zaječara pravo glasa ima 51.015 birača za koje će biti otvoreno 69 biračkih mesta. Dva biračka mesta, na koja su građani ranije glasali u školi „Hajduk Veljko“, zbog renoviranja ove škole, premeštena su u zgradu Centra za kulturu u Kotlujevcu.

Na parlamentarnim izborima, 12. od uvođenja višestranačja, učestvovaće 21 izborna lista.

Biračka mesta biće otvorena od 7.00 do 20.00 časova. Birači u inostranstvu moći će da glasaju i na jednom od više od 40 biračkih mesta van Srbije.

Tokom izbornog dana, do zatvaranja birališta, biće dozvoljeno samo emitovanje informacija o odzivu birača i spotova nadležnih republičkih organa i nevladinih organizacija kojima se građani upućuju kada i kako mogu da glasaju.

Prve procene rezultata očekuju se ubrzo posle zatvaranja birališta, kada prestaje izborna tišina, a Republička izborna komisija će zvanične konačne rezultate saopštiti najkasnije 96 časova od završetka glasanja.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button