DruštvoZaječar info
Najnovije vesti

ISPUNJAVA SE OBEĆANJE: U Vratarnici počela izgradnja novog mosta na Šaškoj reci

U Vratarnici se nazire kraj patnji meštana ovog podtupižničkog sela prilikom prelaska mosta na Šaškoj reci

Završeni su pripremni radovi i juče je počela realizacija projekta rekonstrukcije i izgradnje novog mosta na Šaškoj reci u Vratarnici, na starom putu koji prolazi kroz centar sela.

Rekonstrukciju ovog mosta žiteljima Vratarnice, u nedavnoj predizbornoj kampanji, obećali su kandidati za članove Saveta MZ okupljeni oko političke opcije na čijem čelu se nalazi Boško Ničić, koji je juče obišao radove i razgovarao sa meštanima.

“Koristim priliku da se zahvalim svim građanima Vratarnice koji su dali ogromno poverenje kandidatima koji su bili na listi čiji sam ja bio nosilac”, rekao je Ničić navodeći da je rekonstrukcija mosta samo jedan od planiranih projekata u ovom selu.

Most koji spaja dva kraja sela i preko koga vodi put do seoskih imanja već godinama nije u upotrebi, a meštani, da bi prešli iz jednog kraja u drugi, morali su da se svojom, često neispravnom mehanizacijom, kreću i nekoliko kilometara daljim magistralnim putem. Zbog toga im, kažu, izgradnja novog mosta puno znači.

“Most dobija potpuno novu konstrukciju, zapravo to je nov most i to je trebalo u ovom selu odavno uraditi. Prošle su decenije i decenije, a da je ovaj posao čekao”, kaže gradonačelnik Boško Ničić.

Prilikom rekonstrukcije, most se proširuje sa 5,1 metar na 6,3 metra i dobija dva trotoara, odnosno dve trake za pešake. Radovi, koje izvode Plastomet iz Knjaževca i Trans – Kop iz Svrljiga, vredni su pet miliona i dvesta hiljada dinara sa pdv-om.

Ničić je juče u Vratarnici naveo i da uskoro kreće rekonstrukcija puta Vratarnica-Knjaževac.

“To je već sada gotova stvar, tender je ovog puta uspeo za razliku od prošlog puta”, rekao je Ničić podsećajući da je reč o velikom i značajnom projektu koji realizuje Republika.

“Očekujem da ćemo uspeti da obezbedimo značajne količine grebanog asfalta prilikom radova na putu Vratarnica – Knjaževac i da neke ulice koje smo planirali da radimo od 2021. do 2025. već sada mešanjem tog grebanog asfalta sa emulzijom presvučemo ovde u selu”, rekao je Ničić.

On je juče kazao i da će se u Vratarnici nastaviti sa uređenjem groblja, koje je prekinuto zbog vremenskih uslova, kao i da se očekuje završetak poslova oko uređenja atarskih puteva.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close