DruštvoKulturaVestiZaječar info

Instrumenti i prateća oprema OD ROTARIJANACA MUZIČKOJ ŠKOLI NA DAR

Muzička škola „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru dobila je nove instrumente i prateću opremu. Donacija je ovoga puta stigla od Rotari kluba iz Zaječara, koji ove godine obeležava 15 godina uspešnog rada u lokalnoj zajednici.

15 godina uspešnog rada u lokalnoj zajednici, Rotari klub Zaječar ove godine obeležava brojnim humanitarnim aktivnostima, a saradnja sa ustanovama kulture, socijalne zaštite, obrazovnim i zdravstvenim ustanovama se proširuje. Ove godine započeta je saradnja između Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ i Rotari kluba, iz koje je nastala himna kluba, ali i ideja o vrednoj donaciji.

„Uglavnom su naše akcije usmerene ka omladini, ali i prema onima kojima je pomoć potrebna, a gde naša lokalna samopurava ne može da stigne iz objektivnih razloga, kao što su zdravstvene ustanove, centri za socijalni rad i druge. Sa Muzičkom školom imamo jako dobru saradnju. Uz njihovu pomoć i pomoć Hora „Lavirint“ snimili smo himnu Rotari kluba, i na taj način obeležili 15 godina postojanja, a donacija u vidu instrumenata i prateće opreme je mali znak pažnje i pomoć Muzičkoj školi i talentovanoj deci“, rekao je Danilo Guberinić, predsednik Rotari kluba Zaječar.

U Muzičkoj školi, ustanovi sa tradicijom dugom više od sedam decenija, kažu, da su donacije od velikog značaja, te da je ovo tek početak saradnje koja će se nastaviti realizacijom mnogih projekata.

„Znači nam puno donacija, pre svega što su u pitanju naši prijatelji iz Rotari kluba i naši saradnici. Ovo je samo početak velike i jače saradnje, a očekuju nas još neki projekti. Ovo je prilika da zajednica vidi kako treba da deluje dobrotvorni rad i na čemu treba da počiva. U planu je da napravimo zajedničke dobrotvorne akcije za druge ljude, kojima je pomoć potrebna“, rekao je Milan Mitić, v.d. direktora Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru.

Vrednost donacije Rotari kluba Zaječar je 80 hiljada dinara.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button