VestiZaječar info

I posle leta – leto

Jesen je stigla, leto još traje – ipak neće još dugo

Prvo jesenje jutro i pre podne biće pretežno sunčano, posle podne promenljivo, tek ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak. I dalje toplo, najviša dnevna temperatura od 26 do 30 stepeni.

Jesen je stigla bez jesenjih kiša, uz tek poneki letnji pljusak.

Vetar slab i umeren, na jugu Banata pre podne, a u planinskim predelima posle podne povremeno i jak, južni i jugozapadni.

Najniža temperatura od 8 po kotlinama jugozapadne i južne Srbije, 20 na jugu Banata, najviša dnevna od 26 do 30 stepeni.

U Zaječaru danas pre podne pretežno sunčano, posle podne promenljivo. Prolazno naoblačenje može doneti i kratkotrajnu kišu ili pljusak. Tokom noći razvedravanje. Najviša dnevna temperatura 25 stepeni C.

U četvrtak ujutro i pre podne pretežno sunčano, posle podne promenljivo oblačno i toplo sa retkom pojavom kratkotrajne kiše ili pljuskova uz mogućnost grmljavine, uglavnom u centralnim i južnim krajevima.

Sunčano će biti i u petak pre podne, a posle podne toplo s postepenim i umerenim naoblačenje, na severu i zapadu ponegde sa kratkotrajnom kišom.

Jače naoblačenje sa severa i zapada brzo će se  u subotu proširiti i na ostale krajeve uslovljavajući kišu, pljuskove sa grmljavinom i pad temperature.

Vetar umeren i jak, južni i jugozapadni, od sredine dana u postepenom skretanju na zapadni i severozapadni.

Najniža temperatura od 11 do 19, najviša od 22 na severozapadu do 27 stepeni na jugoistoku zemlje.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button