KnjaževacSlobodno vremeSportVestiZaječar info

HIGHLANDER STARA PLANINA – Avantura planinarenja i spavanja pod vedrim nebom

Međunarodni događaj „Highlander“- Avantura planinarenja i spavanja pod vedrim nebom, održava se na Staroj planini od 3. do 7. jula. Prijavljeno je više od 300 učesnika iz celog sveta.

„Highlander“- Avantura planinarenja i spavanja pod vedrim nebom obuhvata tri trase-formata.

Učesnici ove avanture, njih oko 70, startovali su jutros u 9.00 sati na stazi Hercules (100Km).

U 9.00 sati 5. jula startovaće kod gondole oko 170 učesnika zainteresovanih za savladavanje staze Pegasus (50Km), dok je za 6. jul planirano savladavanje staze Orion (30Km). Za ovu aktivnost prijavljeno je oko 70 učesnika, a start je kod restorana Plaža.

Organizator događaja  je „High peaks“ doo, u saradnji i uz podršku opštine Knjaževac i Turističke organizacije opštine Knjaževac.

-HIGHLANDER Stara planina je mesto rađanja gorštaka kroz vrhunsko planinarsko iskustvo, navode organizatori i dodaju:

-Poseti Staru planinu, planinu po kojoj celo poluostrvo nosi ime Balkansko poluostrvo. Doživi ovaj lokalitet na jedinstven i poseban način uz čist osećaj slobode koji se rađa u svakom koraku koji se napravi.

Park prirode Stara planina svojim prostranstvima, različitim vegetacijskim lokalitetima, kilometrima netaknute prirode je idealno mesto za doživljaj Srbije i planinarenja na jedinstven način. Rečima se teško opisuje sve što je moguće doživeti, od visina, grebenskih staza, vrhova, do brojnih vodopada i vodotokova kojima se Stara planina ponosi, do manje poznate visoravni i nepreglednih prostranstava zelenih pašnjaka. Netaknuti predeli, ali i surovost prirode koja može u svakoj sekundi da iznenadi, izaziva te da upoznaš sebe i učiniš sopstveni život jednom novom avanturom koja se pamti. Malo pripreme, volje i želje uz podršku organizatora učiniće sve takvom zabavom i ambijentom da svako sa ponosom stigne na cilj i ponese titulu HIGHLANDER.

Tri formata i tri staze različitih dužina, daju priliku da svako spram mogućnosti, želja i ambicija iskusi planinarenje na jedinstven način.

-Na nebu je puno zvezda i najlepše se vide na planini. Zato doživi noć, dve ili četiri uz zvezdano nebo Stare planine i dođi da se zabaviš, dišeš punim plućima i osetiš slobodu na jedan nov način, pozivaju organizatori.

Detaljne informacije možete pronaći OVDE

Kontakt telefon organizatora je 063 80 45 770.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button