DruštvoVestiZaječar info

GRADSKI KRIZNI ŠTAB PRODUŽIO POSTOJEĆE MERE

Štab za vanredne situacije grada Zaječara doneo je danas Zaključak kojim se praktično produžavaju postojeće mere, s obzirom na to da je merama koje su bile donete pre novogodišnjih praznika danas istekla oročenost. U skladu sa važećim merama, kafići i uslužne delatnosti mogu da rade do 20 časova. Prehrambene prodavnice su otvorene do 21 sat.

Ovim zaključkom OGRANIČAVA SE radno vreme objekata u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo (trgovinske i druge radnje i prodajna mesta), pružanja usluge u oblasti ugostiteljstva (restorani, kafići, barovi i sl.), pružanja usluge u zatvorenim ili otvorenim trgovinskim centrima i sličnim objektima u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo (tržni centri i sl.), objekti u kojima se obavlja delatnost pružanja zanatskih i drugih usluga u neposrednom i dugotrajnom fizičkom kontaktu sa korisnikom usluge (kozmetički, frizerski i saloni lepote), priređivači posebnih i klasičnih igara na sreću (kladionice, kockarnice i sl.), dečije igraonice kao i delatnosti u oblasti sporta koja podrazumeva istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru ili dugotrajni neposredni kontakt sa korisnikom usluge (fitnes centri, teretane, vežbaonice, spa centri, bazeni i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju i slično) tako da ti objekti mogu raditi od 05.00 do 20.00 časova.

Ograničenje se ne odnosi na radno vreme apoteka i benzinskih pumpi u obavljanju delatnosti prodaje goriva, koji mogu da rade i van utvrđenog radnog vremena, i na trgovinske i druge radnje, pekare i prodajna mesta na kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda koje mogu da rade do 21.00 čas.

U ugostiteljskim objektima (restorani, kafići, barovi i sl.) nije dozvoljeno puštanje muzike niti izvođenje bilo kakvog muzičkog sadržaja.

Ustanove koje obavljaju delatnost u oblasti kulture (pozorišta, bioskopi, muzeji, biblioteke, istorijski arhiv, folklorna društva i sl.) mogu obavljati samo one delatnosti koje ne podrazumevaju istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru, te je istima zabranjeno organizovanje bilo kakvih kulturnih i drugih događaja u kojima učestvuje više lica. Ove ustanove mogu organizovati rad do 21 čas.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button