DruštvoVestiZaječar info

Grad Zaječar finansira projekte udruženja

Grad Zaječar je raspisao javni konkurs za dodelu sredstava iz budžeta grada za podsticanje projekata ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja u 2021. godini.

Kako je navedeno, sredstvima iz budžeta finansiraće se projekti u oblasti socijalne zaštite, boračko-invalidske zaštite, zaštite lica sa invaliditetom, u oblasti društvene brige o deci i mladima, kao i društvene brige o starijim osobama.

Takođe, predviđeno je finansiranje projekata u oblasti zaštite i promovisanja, odnosno unapređenja ljudskih i manjinskih prava, u oblasti kulture, razvoja kulturno-umetničkog stvaralaštva, očuvanja i podsticanja narodnog stvaralaštva i narodnih običaja, zaštite životinja, promovisanja volonterskog rada, kao i finansiranje verskih zajednica.

Pravo učešća na javnom konkursu imaju udruženja koja su registrovana na teritoriji grada Zaječara, odnosno druge opštine ili grada Republike Srbije, s tim da projektne aktivnosti realizuju na teritoriji grada Zaječara.

Komisija za dodelu sredstava po službenoj dužnosti utvrđuje da li je udruženje predlagač projekta, odnosno učesnik konkursa, upisano u registar nadležnog organa, da li se, prema statutarnim odredbama, ciljevi tog udruženja ostvaruju u oblasti u kojoj se projekat realizuje, kao i da li je račun tog udruženja u blokadi.

Sredstva u iznosu od 1.040.000,00 dinara obezbeđena su za programe u oblasti socijalne zaštite, boračko-invalidske zaštite, zaštite lica sa invaliditetom i društvene brige o starijim osobama.

Za programe u oblasti kulture, razvoja kulturno-umetničkog stvaralaštva, očuvanja i podsticanja narodnog stvaralaštva i narodnih običaja, zaštite i promovisanja, odnosno unapređenja ljudskih i manjinskih prava, obezbeđena su sredstva u iznosu od 800.000,00 dinara.

Sredstva u iznosu od 300.000,00 dinara predviđena su za projekte u oblasti zaštite životinja, a sredstva u iznosu 240.000,00 dinara za programe u oblasti promovisanja volonterskog rada i društvene brige o deci i mladima.

Za projekte verskih zajednica obezbeđena su sredstva u iznosu 21.800.000,00 dinara.

Donji limit budžeta po jednom programu/projektu iznosi 50.000,00 dinara, a gornji limit po jednom programu/projektu iznosi 21.800.000,00 dinara.

Konkursna dokumentacija se može preuzeti OVDE


Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button