SportVestiZaječar info

GRAD ZAJEČAR BOGATIJI ZA ČETIRI NOVA DELIOCA PRAVDE, MEĐU KOJIMA SU I DVE DEVOJČICE

FUDBAL: Završena Škola za fudbalske sudije SSOS FSG Zaječara, u sledećoj godini još 150 novih delilaca pravde na teritoriji FSZO

ZAJEČAR. Sudijska organizacija FS grada Zaječara na čelu sa Igorom Živićem, neumornim predsednikom, kao i sačlanovima IO SSOS FSGZ), sprovela je jednomesečnu obuku za nove delioce pravde na fudbalskim terenima. Ovoga puta seminar je završilo četvoro mladih zaljubljenika u fudbal, odnosno dva mladića Predrag Kovačević (17) i Aleksandar Dumitrašković (23), kao i dve devojčice Tara Nedeljković (16) i Sofija Munćan (15) iz Zaječara.

-U cilju omasovljenja sudijske organizacije Fudbalskog saveza grada Zaječara, u proteklom mesecu četvoro mladih ljudi se odlučilo da položi ispit za delioca pravde. Oni su tokom predavanja prikazali i pokazali zavidan kvalitet i interesovanje za sudijski poziv. Uspešno su položili teoretski i praktični deo ispita, zvanično postali članovi naše sudijske organizacije i već na proleće, u nastavku sezone, u početku sudiće u ligama mlađih kategorija na našem području, a kad steknu iskustvo uključićemo ih sa ostalima i u deljenju pravde na utakmicama Okružne lige Zaječar – istakao je Igor Živić iz Zaječara, predsednik SSOS FSGZ i dodao:


Igor Živić, predsednik Sudijske organizacije FS grada Zaječara

– Sa ovakvom praksom nastavićemo i u narednom periodu kako bi još više omasovili našu sudijsku organizaciju.

Dalibor Manojlović iz Knjaževca, aktivni sudija Super i Prve lige Srbije i predsednik sudijske organizacije na području FS Zaječarskog okruga, dodaje:

-Cilj stvaranja novih sudija nam je trajan zadatak i traje tokom čitave godine. Tokom ove godine na izmaku organizovali Školu fudbala za nove sudije u svim centrima na našoj teritoriji, a odmah posle predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika nastavljamo sa akcijom omasovljenja naših redova u svim fudbalskim centrima na teritoriji FS Zaječarskog okruga. Radimo po najsavremenijim metodama koje koriste naše i evropske najbolje sudije. Planiramo da i tokom naredne 2020. godine organizujemo Školu za nove fudbalske sudije u FS grada Zaječara, ali u isto vreme i u OFS Knjaževac, Sokobanja i Boljevac. Želimo na našem području da stvorimo još najmanje 150 novih sudija – po 50 u Zaječaru i Knjaževcu i po 30 u Sokobanji i Boljevcu. Naše područje uvek je bilo bogato vrsnim deliocima pravde, od legendarnog Milivoja Gugulovića, do današnjih dana. Uveren sam da će FS Zaječarskog okruga ponovo biti perjanica sudijske organizacije na teritoriji FS RIS – jasan je Dalibor Manojlović, neumorni i ambiciozni prvi čovek sudijske organizacije FSZO.


Dalibor Manojlović, predsednik Sudijske organizacije FSZO

I na kraju da zaključimo, ako je suditi po gore navedenom, nema dileme, Dalibor Dača Manojlović, predsednik sudijske organizacije na području FS Zaječarskog okruga i Igor Živa Živić, predsednik sudija FS grada Zaječara, na najboljem su putu da sudijskoj organizaciji na području FSZO povrate stari sjaj. da sudijske organizacije u FS grada Zaječara, kao i u OFS Knjaževac, Sokobanja i Boljevac, u narednom periodu ponovo zablistaju kao nekada, kada su bili među najboljima. Da ponovo sudije iz ovoga kraja, kao nekada, uspešno dele pravdu na utakmicama Super, Prve i Srpske lige, kao i na zonskom rangu takmičenja i niže, na terenima širom Zaječarskog okruga, Timočke krajine, Srbije, stare Jugoslavije i šire i duže. Posle nekoliko godina stagnacije, nerada i nemara sada stasavaju i stižu neki novi klinci čije vreme tek dolazi, uz nesebičnu pomoć, da ponovimo još jednom, pre svega dvojice neumornih fudbalskih poslenika – Dalibora Dače Manojlovića i Igora Žive Živića, ali i njihovih saradnika. Bravo momci. Svaka čast. Zaslužujete samo reči hvale. Eh, da je više takvih fudbalskih radnika “najlepša sporedna stvar na svetu” bila bi popularnija i na još višem nivou.

N. P.
FOTO: NOVICA PETKOVIĆ SKELA

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button