DruštvoKnjaževacVesti

VREDNA DONACIJA Zdravstvenom centru u Knjaževcu

Kako bi olakšala rad medicinskom osoblju ali i doprinela boljem, kvalitetnijem i bržem oporavku svih pacijenata, bez obzira na starosnu dob i vrstu oboljenja, kompanija Falc East je Zdravstvenom centru u Knjaževcu donirala monitore za dijagnostiku, sa pratećim priborom.

Donacija ove knjaževačke kompanije vredna je blizu milion dinara, a kako navode darodavci, za uručenje modularnih monitora odlučili su se zbog aktuelne epidemiološke situacije izazvane virusom covid-19.

“Mi smo bili uvek bliski bolnici i pomagali smo i u drugim prilikama, a naročito sada, u ovoj situaciji, sarađujemo sa bolnicom. Ovo je donacija Falc East i Falc Italija. Nadamo se dugogodišnjoj saradnji i želimo da se korona što pre završi”, rekao je prilikom uručenja monitora direktor Falc East d.o.o. Saulo Deci.

Finansijski direktor ove italijanske kompanije Martin Mitić je istakao društvenu odgovornost kao jedan od prioriteta Falc Easta, osvrnuvši se na činjenicu da ovo nije prva donacija.

“Želim da naglasim da je društveno-odgovorno poslovanje jedan od prioriteta poslovanja fabrike Falc East iz Knjaževca, ovo nije prva donacija, a nadamo se i da neće biti poslednja. U dogovoru sa našom nabavnom službom, u globalnoj epidemiološkoj situaciji, koja je nepovoljna svuda u svetu pa i kod nas, kako bi lakše izašli iz ovakvih okolnosti, odlučili smo da pomognemo Zdravstvenom centru Knjaževac takozvanim PACIJENT MONITORIMA koji prate sve vitalne funkcije pacijenata bilo kog uzrasta. Nadamo se da će to pomoći zdravlju naših sugrađana i olakšati rad zdravstvenih radnika”, naveo je Mitić.

Dr Mirko Dositijević, specijalista anesteziologije sa reanimacijom govorio je o značaju ove donacije za knjaževački Zdravstveni centar.

“Monitori ovog tipa prate vitalne funkcije organizma, vrše stalno EKG snimanje, merenje pritiska i koncentracije kiseonika u krvi i još neke funkcije koje su bitne za pacijente, a naročito one koji su u teškom stanju. Mogu da se koriste na intenzivnoj nezi, u sali, u ambulanti i na internom odeljenju. Ovo su modularni monitori koji kao takvi mogu da se primene i u kolima i u bolnici i na terenu. Oni su standard opreme koji mi delimično ispunjavamo. A ovim dolazimo u situaciju da standard lečenja stavljamo na viši nivo”, kazao je doktor Dostijević.

Dr Mirko Dositijević, specijalista anesteziologije sa reanimacijom

Dr Ivica Rakić v.d. direktora Zdravstvenog centra u Knjaževcu naveo je da će novi aparati podići standard lečenja Knjaževčana.

”Falc East je najveći poslodavac na teritoriji naše opštine i više puta do sada pokazao je da je to društveno odgovorna firma. Mi smo od njih dobili veći broj donacija. U ovom trenutku kada je jako teško nabaviti ovakve aparate na tržištu, oni su našli načina i odvojili sredstva za kupovinu uređaja koji su nama jako potrebni”, rekao je doktor Rakić.

Uručenju ove vredne donacije prisustvovao je i predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.

Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac

“Ovo je još jedna akcija jednog od najvećih poslodavaca u čitavoj Timočkoj krajini. Italijanska kompanija Falc East pomaže ne samo Zdravstvenom centru već generalno stanovnicima opštine Knjaževac kroz mnoge dobrotvorne akcije, a ova je samo jedna u nizu. Ova dva monitora će olakšati rad medicinskih radnika u Zdravstvenom centru. I ono što je jako važno to je da ovim pokazujemo da smo na istom zadatku, a to je pobeda ove pošasti koja je zadesila čitav svet pa i Knjaževac, i privatnici, i privrednici, i zdravstveni radnici, i lokalna samouprava, svi”, naveo je Đokić i ovom prilikom još jednom pozvao građane na odgovornost.

Kompanija Falc East d.o.o. još od 2004. godine, kada je kupila knjaževačku “Ledu”, proizvodi kvalitetnu obuću i upošljava veliki broj radnika, ujedno je jadna od najvećih kompanija u Timočkoj krajini. Osim dobrog poslovanja ova kompanija praktikuje i društvenu odgovornost a to podrazumeva česte humanitarne akcije u vidu doniranja potrebne opreme.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button