BoljevacBorDruštvoKladovoKnjaževacMajdanpekNegotinSokobanjaVestiZaječar info

EVO KO SU KANDIDATI ZA NARODNE POSLANIKE IZ ISTOČNE SRBIJE

U nedelju 21. juna će građani Srbije glasati dvanaesti put za narodne poslanike od kada su održani prvi višestranački izbori 1990. godine. Na ovim izborima pravo glasa ima 6.583.665 birača koji će glasati na 8.253 biračka mesta (8.224 u opštinama/gradovima na teritoriji Republike Srbije i 29 unutar zavoda za izvršenje zavodskih sankcija).

Na listama za predstojeće parlamentarne izbore nalaze se i kandidati iz Timočke Krajine koji će, ukoliko budu izabrani, zastupati građane u naredne četiri godine, u Narodnoj Skupštini Republike Srbije.

Na listi SNS ALEKSANDAR VUČIĆ – ZA NAŠU DECU nalaze se: Dragana Branković Minčić – diplomirani farmaceut iz Zaječara, Andrijana Pupovac – master ekonomista iz Bora, Mladen Bošković – master ekonomista iz Negotina i Nebojša Marjanović – dr specijalista urgentne medicine iz Boljevca.

Na listi IVICA DAČIĆ SPS-JEDINSTVENA SRBIJA nalaze se: Srđan Stanojević – profesor matematike iz Zaječara, Dr Dušan Furnigić – lekar specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije iz Negotina, Nataša Jovanović – master ekonomista iz Bora, Milorad Vučković – diplomirani pravnik iz Zaječara, Radiša Milanović – profesor geografije iz Sokobanje i Beti Janković – diplomirani defektolog  iz Majdanpeka.

Kandidati na listi DR VOJISLAV ŠEŠELJ – SRPSKA RADIKALNA STRANKA su: Ilija Brjazović – master ekonomista iz Zaječara, Milovan Šegrt – tehničar finalne prerade drveta iz Majdanpeka, Dragić Mitić – penzioner iz Negotina. Vinka Simonović – domaćica iz Negotina, Ivana Milošević – nezaposlena iz Zaječara, Aleksandar Jovanović – mašinbravar iz Bora i Brankica Strahinić – domaćica iz Bora.

Na listi ALEKSANDAR ŠAPIĆ – POBEDA ZA SRBIJU su: Dragan Veličković – diplomirani inženjer metalurgije iz Bora, Miroslav Stevanović – diplomirani ekonomista iz Zaječara, Nevena Marković – diplomirani menadžer iz Bora, Tanja Stevanović – ekonomista iz Zaječara, Nevena Jovanović – mašinski tehničar iz Zaječara i Marija Šutulović – psiholog iz Bora.

Na listi ZA KRALJEVINU SRBIJE – POKRET OBNOVE KRALJEVINE SRBIJE, MONARHISTIČKI FRONT se nalaze Dragiša Lazarević – privatni preduzetnik iz Zaječara i Predrag Nikolić – administrativni službenik iz Negotina.


Kandidati UJEDINJENE DEMOKRATSKE SRBIJE su: Snežana Micevski Tasov – advokatski pripravnik iz Bora, Radislav Dimitrijević – pravnik iz Lubnice kod Zaječara, Vukašin Mahajlović – radnik iz Kladova, Senka Petković – defektolog iz Zaječara, Dragan Radulović – mašinski tehničar iz Bora, Aleksandar Miladinović – menadžer iz Zaječara, Alma Dogan – ovlašćeni računovođa iz Majdanpeka, Jovica Ursulović – medicinski tehničar iz Zlota kod Bora i Vladan Marković – tehničar termotehnike iz Majdanpeka.

Kandidat  na izbornoj listi MILAN STAMATOVIĆ-ZDRAVO DA POBEDI je Katarina Janošević – diplomirani pravnik iz Bora.

Српскa странка Заветници

MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVIĆ-SRPSKA STRANKA ZAVETNICI ima za kandidata Dejana Nikića – diplomiranog inženjera poljoprivrede iz Negotina.


NARODNI BLOK –VELIMIR ILIĆ-GENERAL MOMIR STOJANOVIĆ ima samo jednog kandidata iz Timočke krajine a to je Saša Dimitrijević – diplomirani ekonomista iz Zaječara.

Na listi SERGEJ TRIFUNOVIĆ – POKRET SLOBODNIH GRAĐANA nalazi se šest kandidata iz istočne Srbije, a to su: Selena Ristić Vitomirović – glumica iz Zaječara, Ljubiša Marinković – penzioner iz Bora, Miodrag Jovanović – lekar specijalista ortopedske hirurgije iz Bora, Srđan Božić – ekonomista iz Knjaževca, Ivan Gligorov – poljoprivrednik iz Zaječara i Dušanka Matić – slikarka, grafički dizajner, sito štampar iz Zaječara.

POKRET DOSTA JE BILO-SUVERENISTI je podneo svoju listu kandidata na kojoj su: Višnja Martinović – profesor jezika i književnosti iz Majdanpeka, Mirjana Raščanin – dispečer iz Zaječara, Aleksandar Petković -magistar nauka u rudarstvu iz Bora i Uglješa Đuričković – diplomirani pravnik iz Zaječara.

GRUPA GRAĐANA 1 OD 5 MILIONA ima dva kandidata – Martin Bežinarević – student iz Majdanpeka i Aleksandar Gavrić – elektrotehničar računara iz Majdanpeka.

Na listi ČEDOMIR JOVANOVIĆ-KOALICIJA ZA MIR su: Predrag Balašević – doktor medicine iz Bora, Miroslav Grujić – diplomirani inženjer rudarstva iz Bora, Dragana Živković Obradović – diplomirani inženjer rudarstva iz Bora, Zaviša Žurž – mašinski tehničar iz Bora, Darjan Karabašević – profesor univerziteta iz Bora, Dragan Aleksić iz Majdanpeka, Rade Anđelić – penzioner iz Bora, Marija Velkanović – ekonomista iz Boljevca, Miomir Đorđević – penzioner iz Zaječara i Dejan Karabašević – diplomirani inženjer elektrotehnike iz Boljevca.

POKRET LEVIJATAN-ŽIVIM ZA SRBIJU iz Timočke krajine predstavlja Gabrijela –Vidosava Draganović – lekar specijalista iz Kladova.

Liste: SAVEZ VOJVOĐANSKIH MAĐARA – IŠTVAN PASTOR, AKADEMIK MUAMER ZUKORLIĆ, METLA 2020, ALBANSKA DEMOKRATSKA ALTERNATIVA, RUSKA STRANKA – SLOBODAN NIKOLIĆ, NEK MASKE PADNU-ZELENA STRANKA-NOVA STRANKA i SDA SANDŽAKA-DR SULEJMAN UGLJANIN nemaju kandidate iz istočne Srbije.

Oznake
Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close