DruštvoVestiZaječar info

EU za kulturno nasleđe i turizam: Raspisan novi konkurs za dodelu bespovratnih sredstava

U okviru projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“ raspisan je novi konkurs za dodelu bespovratnih sredstava, sa ciljem podsticanja kreativnih i inovativnih ideja u turizmu, kao i promocije kulturnog nasleđa. Ukupan iznos bespovratnih sredstava je 200.000, dok će pojedinačni projekti iznositi ne više od 20.000 evra.

Konkursom je obuhvaćeno osam opština i gradova Donjeg Podunavlja i istočne Srbije: Zaječar, Negotin, Kladovo, Smederevo, Požarevac, Veliko Gradište, Golubac, Majdanpek, kao i opština Topola u Šumadiji.

Konkurs je namenjen svima koji nastoje da na kreativan i inovativan način unaprede prezentaciju kulturno-istorijskog nasleđa, učine atraktivnijom promociju svojih opština ili oplemene turističku ponudu i proizvode. Tačnije, konkurs je usmeren na organizacije civilnog društva, institucije kulture, tela za upravljanje kulturnim nasleđem, kao i mala i srednja preduzeća u kreativnoj industriji. 

Još jedan od ciljeva konkursa je da se poveća atraktivnost destinacija, dok će posetioci imati priliku da na zanimljiviji način dožive mesta koja obilaze.

Projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ podržava razvoj turizma i promociju kulturnog nasleđa, sa ciljem podsticaja ekonomskog razvoja regiona i stvaranju novih poslovnih perspektiva, posebno u ruralnim sredinama. Projekat finansiraju Evropska unija i Vlada Savezne Republike Nemačke, a sprovodi Nemačke organizaciju za međunarodnu saradnju GIZ.

Konkursnu dokumentaciju možete pronaći na ovom linku.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button