VestiZaječar info

Dveri u Zaječaru pružaju podršku Bošku Obradoviću i Ivanu Kostiću

Pokret Dveri u Zaječaru, održao je juče ispred Gradske uprave konferenciju za novinare na kojoj je javnosti prezentovano pet zahteva zbog kojih lider pokreta Dveri Boško Obradović, sa poslanikom iz ovog pokreta Ivanom Kostićem, štrajkuje glađu ispred Skupštine Srbije. Ovom prilikom pozvani su građani da pruže podršku poslanicima Dveri u nedelju u 17 sati.

U ime Gradske organizacije Dveri u Zaječaru govorio je Slobodan Petrović, koji je naglasio da ova pres konferencija predstavlja vid podrške Bošku Obradoviću i Ivanu Kostiću, koji već danima štrajkuju.

Kako je rekao Petrović, poštovanje ustava i Rezolucije 1244 po pitanju očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, neselektivan rad tužilaštva i sudova, zaštita eparhija Srpske pravoslavne crkve i pravoslavnih vernika u Crnoj Gori, sloboda medija i odlaganje izbora i stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore je pet zahteva zbog kojih dva poslanika pokreta Dveri štrajkuju glađu.

Petrović se juče osvrnuo i na kritike onih koji tvrde da je Obradović obesmislio štrajk glađu profesora Miladina Ševarlića ispred Narodne skupštine, navodeći da je javnosti uglavnom nepoznat detalj da je lider Dveri u štrajk glađu ušao uz dozvolu profesora Ševarlića.

„Ovo nije samo partijska stvar. Ovo prevazilazi politiku”, rekao je Slobodan Petrović i dodao:

“Zato pozivamo sve građane da nam se pridruže u nedelju u 17 sati ispred Skupštine Srbije“.

Video u prilogu

Oznake
Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close