DruštvoVestiZaječar info

DAROVITOST I PRIMERI ERASMUS PROJEKATA

Nastavnici zaječarske Gimnazije Dragana Sekulić Pilipović i Mladen Šljivović predstaviće radove na međunarodnoj konferenciji „Daroviti i okruženje – porodično, obrazovno, poslovno“ koju organizuje MENSA Srbije od 24. do 26. septembra u Beogradu.

Oba nastavnika potpisuju dva rada „Ekološki otisak i načini na koje možemo podsticati talentovane učenike“ i „Potraga za blagom – razvijanje veština 21. veka u međunarodnim timovima kroz Erasmus+ projekte“.

Kao polazna osnova za ove radove poslužili su projekti u kojima zaječarska Gimnazija učestvuje kao koordinator i partner „From game to STEM“ i „Ecological footprint: Think , choose, reduce“.

U prvom radu, kako se navodi na zvaničnoj stranici ove srednjoškolske ustanove, biće predstavljen model rada sa darovitim učenicima koji neretko premašuju nastavnike i kako se izboriti sa ovakvim izazovom. U drugom radu biće predstavljen produkt Erasmus+ projekta realizovan tokom nastave na daljinu u kojoj su učenici kroz matematičke zadatke tragali za blagom.

Oba rada biće prezentovana u subotu 25. septembra.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button