DruštvoVestiZaječar info

Danas počinje e-zakazivanje za upis i testiranje prvaka

       

Na portalu e-Uprava od danas je moguće elektronsko zakazivanje termina za upis i testiranje budućih učenika prvog razreda. Trajaće do 10. jula.

Prema saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, elektronsko zakazivanje termina za upis i testiranje budućih prvaka omogućiće roditeljima i starateljima da jednim odlaskom u školu završe sve u vezi sa upisom i testiranjem dece.

Ministarstvo je predvidelo da roditelji, staratelji i zakonski zastupnici prilikom upisa deteta u školu ne donose nijedan dokument, jer će svi podaci biti pribavljeni po službenoj dužnosti elektronskim putem.

Upis učenika u školu će se izvršiti preko aplikacije e-Upis , kao i povlačenje neophodnih dokumenata iz matične knjige rođenih, evidencije prebivališta i iz IZIS-a o obavljenom lekarskom pregledu.

Izuzetno, ako je lekarski pregled obavljen pre 16. marta ili ako je lekarski pregled obavljen kod privatnog lekara, roditelj dostavlja školi lekarsko uverenje.

Upis učenika u prvi razred osnovne škole, u skladu sa zakazanim terminima, obavlja se od 1. juna do 20. jula.

Nakon upisa u školu, istog dana u zakazanom terminu psiholog, odnosno pedagog škole testiraće učenika.

Od 1. aprila roditeljima je omogućeno da elektronskim putem iskažu interesovanje za upis deteta u prvi razred u određenu osnovnu školu na teritoriji Republike Srbije preko portala e-Uprava, podseća Ministarstvo u svom saopštenju.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button