DruštvoVestiZaječar info

Da li je tvoja ideja od 120.000 dinara? SREDI SVOJ KRAJ – BUDI HEROJ ZAJEČARA!

Ako si komšija/komšika iz Avnoja, Podliva, Brestaka, Kotlujevca, Višnjara, Vlaške Male, Oskoruše, Centra, Belog Brega, Dva Brata, Pišure, Šljivara, Izvorskog Puta, Popove Plaže, Muljaka, Gradeža, Gojkove Jaruge i svih drugih znanih i neznanih zaječarskih naselja – prijavi se za učešće u programu „Komšije u akciji: Heroji Zaječara“ i svoje naselje učini boljim i ugodnijim za život


U želji da okupi i podrži ljude koji žive u istom naselju – komšije i komšike, i omogući im da zajedno urade nešto dobro za svoje naselje, ulicu, sokak, park i – svoj grad, Zaječarska inicijativa raspisala je konkurs „Komšije u akciji: Heroji Zaječara“. Svaka ideja koja bude odobrena na konkursu, biće podržana sredstvima u iznosu do 120.000 dinara.

PROPOZICIJE KONKURSA

-Osnovni uslov jeste da projekat/ideja uključuje direktno angažovanje komšija, a ne da se svodi jedino na kupovinu robe (npr. da se samo nabavi mobilijar) ili nabavku usluga (npr. da se plati preduzimač da nešto uradi). Drugim rečima – neophodno je da same komšije zasuku rukave tokom akcije, navode u Zaječarskoj inicijativi i dodaju:

-Za sredstva mogu da konkurišu samo komšike i komšije – važno je da ih je više od pet i da dolaze iz istog naselja. Nije potrebno da imaju bilo kakvo registrovano udruženje.

Kroz ovaj program neće biti podržano investiciono održavanje zgrada, a ukoliko projekat bude odobren i ukoliko podrazumeva bilo kakve intervencije u javnom prostoru, on mora da bude u skladu sa važećim urbanističkim planovima grada.

-Sredstvima iz budžeta se ne mogu plaćati honorari i alkohol, ističu u Zaječarskoj inicijativi i dodaju:

-Pri odlučivanju, prednost će imati projekti koji donose korist celom naselju, odnosno što većem broju građana, koji aktivno uključuju što više komšija i komšika i koji uključuju doprinos grupe koja konkuriše u naturi ili u novčanim sredstvima.

KAKO SE PRIJAVITI?

-Komšije i komšike mogu da konkurišu tako što će direktno popuniti kratak on-line formular na adresi prijava.zainicijativa.org ili tako što će isti formular preuzeti sa adrese forma.zainicijativa.org, popuniti ga i poslati na mejl heroji@zainicijativa.org.

Oni koji nisu u mogućnosti da elektronski popune formular, obrazac mogu dobiti u prostorijama Zaječarske inicijative, u ulici 7. septembra br. 2.

Rok za prijave je 15. avgust 2021.

Srećno!

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button