VestiZaječar info

Centar za socijalni rad u Zaječaru i TOC potpisali Memorandum o saradnji

U prostorijama Centra za socijalni rad u Zaječaru potpisan je Memorandum o saradnji između te ustanove i Timočkog omladinskog centra – Asocijacije za razvoj održivih zajednica.

U ime Centra za socijalni rad „Zaječar“, Memorandum je potpisao Nenad Dinulović, director Centra, dok je u ime TOC-a sporazum potpisala Snežana Zarev.

Centar za socijalni rad „Zaječar“ i TOC su ovom prilikom ugovorili saradnju na projektu “Jaki mladi – nove perspektive 2” (Youth Empowerment Enabling Prospects – YEEP 2),  koji se finansira od strane Nemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), Međunarodne organizacije SOS „Dečija sela“ i Fondacije Herman Gmainer (HGFD).

“Međusobna saradnja i uzajamna podrška predstavljaju posledicu zajedničke težnje i delovanja na što kvalitetnijem ostvarenju vizija i ciljeva u oblasti podsticanja zapošljavanja mladih, kao i ojačavanju njihovih kapaciteta kroz različite vidove učenja. Na taj način mladi će imati priliku da steknu  veštine koje će im olakšati pronalazak posla nakon završetka školovanja, kao i opstanak u radnom okruženju”, navodi se u Centru za socijalni rad.

Centar za socijalni rad u Zaječaru će u okviru svojih redovnih aktivnosti promovisati ovaj program, ali i upućivati mlade koji pripadaju ciljnim populacijama projekta “Jaki mladi – nove perspektive 2” (mladi iz sistema alternativne brige, mladi Romi i Romkinje, kao i mladi iz socijalno ugroženih kategorija) na pomenuti projekat.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button