BoljevacVesti

Boljevac: U Podgorcu počeli radovi na završetku vodovodne mreže

U centralnom delu sela Podgorac, u opštini Boljevac, uz podršku Evropske unije, počeli su radovi na završetku vodovodne mreže kako bi se obezbedilo stabilno vodosnabdevanje za više od 1.500 stanovnika.

EU je preko programa EU PRO Plus, koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije, obezbedila skoro 180.000 evra, dok opština Boljevac učestvuje u projektu sa preko 86.000 evra.

Radovi podrazumevaju izgradnju 2,2 kilometra sekundarne vodovodne mreže u delu Podgorca gde se nalazi i osnovna škola i Mesna zajednica, i čine deo napora opštine da reši pitanje vodosnabdevanja u centralnim i seoskim sredinama opštine.

„Radovi na izgradnji vodovodne mreže u Podgorcu, najvećem selu u našoj opštini, su od velikog značaja jer će stanovnici dobiti novi sistem vodosnabdevanja. Mi kontinuirano ulažemo u vodosnabdevanje u opštini, rekonstruisan je glavni cevovod, a posebna pažnja je usmerena na sela u opštini kako bi se obezbedili jednaki uslovi života za sve stanovnike”, rekao je predsednik opštine Boljevac Nebojša Marjanović.

U Boljevcu je uz pomoć EU izgrađena i primarna i sekundarna kanalizaciona mreža na desnoj obali reke Arnaute što je poboljšalo kvalitet života lokalnog stanovništva kroz unapređenje higijenskih uslova u ovom delu opštine.

Tokom projekta posebna pažnja će biti usmerena na organizovanje radionica i okruglih stolova na temu očuvanja prirodnih resursa, zelene energije obnovljivih izvora, upravljanja otpadom i energetske efikasnosti kako bi se svi lokalni akteri aktivno uključili u unapređenje životne sredine kako u selu Podgorac tako i u celoj opštini. 

Rok za završetak radova koje izvodi firma Obradović – Inženjering d.o.o iz Kuršumlije, izabrana u postupku javne nabavke koji je sprovela opština Boljevac, je 90 dana.

Projekat u Boljevcu je jedan od 33 projekta lokalne infrastrukture u regionima Šumadije i zapadne Srbije i južne i istočne Srbije koje EU podržava preko EU PRO Plus programa sa više od pet miliona evra kako bi se unapredio kvalitet života ljudi kroz obnovu i rekonstrukciju obrazovnih, zdravstvenih i ustanova socijalne zaštite, sportskih i objekata kulture, kao i unapređenje komunalnih usluga i zgrada javne administracije.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button