DruštvoSportVestiZaječar info

Bivši reprezentativac Jugoslavije Milinko Pantić posetio Grad Zaječar i Timok 1919

Bivši reprezentativac Jugoslavije posetio Grad Zaječar, gde ga je u kabinetu primio gradonačelnik Boško Ničić, a potom je obišao i Fudbalski klub Timok 1919, na stadionu pod Kraljevicom


MILINKO PANTIĆ MEĐU LABUDOVIMA

U ovim vrelim danima kada je temperatura u gradu na dva Timoka iznad 40 stepeni, u poseti sportskom i fudbalskom Zaječaru, kao i prvoligašu Timoku 1919, bio je Milinko Pantić, bivši as Partizana, reprezentativac Jugoslavije i legenda „Atletika“ iz Madrida, a sada ambasador fudbala u Španiji.

Milinko Pantić i Ivan Dragićević, golgeter Timoka 1919 (Foto: Novica Petković Skela)


Ovog bivšeg vrsnog fudbalera, a sada fudbalskog poslenika i ambasadora fudbala u Španiji, u evropskom gradu na dva Timoka, najpre ga je primio Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara i veliki zaljubljenik u sport u celini, koji je s ponosom istakao:


-Drago mi je što sam u kabinetu imao čast da ugostim bivšeg reprezentativca Jugoslavije, igrača Partizana i madridskog Atletika. U ugodnom razgovoru kome je prisustvovao i Bora Dragićević, član uprave prvoligaša Timoka, popričali smo o perspektivi „belih labudova“ sa Timoka, koji je više od veka sinonim sportskog Zaječara. Da podsetim Timok je osnovan 1919. godine, a po pisanju beogradskog lista „Pijemont“ od 9. juna 1912. godine, koji je na svojim stranicama objavio sledeću vest: „Osim Sokola, Šumadije, Srpskog mača i BSK -a postoje još klubovi u Aleksincu, Nišu i Zaječaru“. Prema pisanju ovog lista, klub koji je postojao u Zaječaru još pre 1912. godine prošlog veka, bio je upravo Timok. Razgovarali smo i o uzgradnji novog i modernog fudbalskog stadiona pod Kraljevicom, po standardima UEFE, kao i mogućnostima koje njegova izgradnja pruža razvoju fudbalskog sporta u našem gradu, Timočkoj krajini i na prostorima FS Regiona Istočne Srbije. Očekujemo i da sinonim sportskog Zaječara izbori plasman u Super ligi Srbije, kako bi na novom stadionu bili dobri domaćini Crvenoj Zvezdi, Partizanu, Vojvodini, Radničkom iz Niša, Napredku iz Kruševca i drugim klubovima iz srpske elite – sa ponosom je istakao Boško Ničić, prvi čovek grada na dva Timoka.

Ivan Dragićević uručio dres „belih labudova“ sa Timoka Milinku Pantiću (Foto: Novica Petković Skela)


Nakon toga, Milinko Pantić je sa domaćinima obišao Gradski stadion na Kraljevici, razgovarao je sa Branimirom Đorđevićem, predsednikom, Ivanom Vučkovićem, direktorom kluba, kao i sa fudbalerima i stručnim štabom, kojima je čestitao plasman u Prvu ligu i poželeo im puno uspeha u novoj sezoni u višem rangu takmičenja, ali i da do završetka novog stadiona izbore i plasman u srpsku elitu. Tom prilikom Ivan Dragićević, perjanica i golgeter „plavo belih“ uručio je dres Timoka Pantiću, koji mu je bio trener u kampu Atletika u Madridu. Nakon toga uvaženi gost je obišao i radove na izgradnji novog Hrama fudbala pod Kraljevicom. Prezadovoljan je prijemom i posetom Zaječaru i Timoku 1919.

Milinko Pantić na Gradskom stadionu pod Kraljevicom (Foto: Novica Petković Skela)

-Pantić je moj stari prijatelj. Bio je vrstan fudbaler Partizana i reprezentacije Jugoslavije, a ostavio je dubok trag igrajući za Atletiko iz Madrida. Po završetku karijere u jednom periodu bavio se trenerskim pozivom, a sada je ambasador fudbala u Španiji, gde živi i gde je veoma cenjen. Prilikom nedavnog susreta u Beogradu zamolio sam ga da odvoji jedan dan, kako bi posetili sportski Zaječar i Fudbalski klub Timok 1919, koji je ponovo izborio plasman u prvoligaško društvo. U Gradskoj upravi primio ga je neumorni gradonačelnik Boško Ničić i tom prilikom, u prijatnom razgovoru upoznao je Pantića sa sportskim zbivanjima u Zaječaru, o daljim i visokim ambicijama kluba, o izgradnji novog i modernog stadiona, kao i da grad poklanja veliku pažnju mladima, kako bi se bavili sportom. Potom smo posetili Gradski stadion i Timok, ali i izgradnju novog stadiona – rekao je Bora Dragićević.

N. P.
FOTO: NOVICA PETKOVIĆ SKELA

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button