DruštvoKladovoNegotinVesti

AMBASADOR SEM FABRICI U POSETI ISTOČNOJ SRBIJI

Šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, ambasador Sem Fabrici posetiće 9. i 10. juna Kladovo i Negotin, gde će obići projekte koje finansira EU kroz program „#EuzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“ i sastati se sa predstavnicima lokalne samouprave i pružaocima turističkih usluga.

„Radujem se dvodnevnoj poseti istočnoj Srbiji. Kako se EU i Srbija ponovo otvaraju prema svetu posle Covid 19, važno je promovisati doprinos koji će turizam i kulturno nasleđe dati društvenom i ekonomskom oporavku. Evropska unija je dugogodišnji partner u promociji turizma Srbije i očuvanju njenog jedinstvenog kulturnog nasleđa. Sada sprovodimo program od 16,6 miliona evra, koji finansira EU, i ovo je prilika da se upoznam sa rezultatima ovog projekta, koji uključuje tekuće radove na rekonstrukciji tvrđave Fetislam. Kulturno nasleđe je sjajan motor za promociju turističke privlačnosti regiona, a naš projekat je usmeren na kombinovanje obnove kulturnog nasleđa i podizanje kvaliteta i standarda turističkih usluga, posebno onih koje pružaju mala, često porodična, turistička preduzeća“, rekao je Fabrizi pre posete.

Ambasador će se sastati sa predsednikom Opštine Kladovo Sašom Nikolićem, a zatim će obići radove na tvrđavi Fetislam, apartamane „Oaza Luks“ u Kladovu i Vlašku kuću i selu Velika Vrbica.

Drugog dana posete istočnoj Srbiji, Fabrizi će obići Rogljevačke pivnice i razgovarati sa predsednikom opštine Negotin, Vladimirom Veličkovićem. Nakon toga, u planu je obilazak Rajačkih pivnica i razgovor sa vinarima i predstavnicima “Udruženja mladih za Rajačke pivnice”.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button