Slobodno vremeSokobanjaSokobanja u fokusu

Akva park “PODINA” je opet otvoren za posetioce

Iz Sokobanje stižu lepe vesti – od 28. jula ponovo je za posetioce otvoren Akva park “Podina”. Akva park je otvoren u skladu sa preporukama za rad bazena i spa centara Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”, Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar i odluka sokobanjskog Štaba za vanredne situacije. SVE MERE OPREZA SE MORAJU POŠTOVATI!

Sokobanjski štab za vanredne situacije je propiso i mere koje se moraju poštovati: ležaljke moraju biti udaljene dva metara jedna od druge, pod jednim suncobranom mogu sedeti samo dve osobe, osim porodica sa malom decom, zabranjeni su svi timski sportovi, kako u vodi tako i na obali ukoliko uključuju bliski kontakt, kapacitet kupališta je jedno lice na deset kvadrata. Mere su donete i za zaposlene na kupalištu. Gosti bazena su u obavezi da sve vreme boravka na kupalištu poštuju mere fizičke distance i lične higijene.

Sokobanjski štab za vanredne situacije je propisao i pravila za rad ugostiteljskih objekata u blizini bazena, a ona su sledeća: u letnjem šanku sa baštom na lokaciji pored bazena kao i u kioscima sa baštom mogu da se koriste stolice i stolovi ali gosti moraju biti udaljeni najmanje 1,5 metar, u letnjem šanku nije dozvoljeno održavati zabave.

Rad svih zatvorenih bazena, spa i vellnes centara biće organizovan tako da se primenjuju sve mere zaštite i prevencije.

Štab je odobrio i održavanje treninga na sportskim terenima kao i održavanje fudbalskih takmičenja uz preventivne mere.

U Sokobanji je ovog meseca popunjeno gotovo 95 posto smeštajnih kapaciteta, što je okvirno 14.000 turista. Iako je banja sama po sebi, svojom lepotom i jedinstvenošću, razlog za dolazak turista, tome je ipak znatno doprinela i pandemija koja onemogućava ljudima da napuštaju Srbiju, ali i povećan broj vaučera. Od čak 400.000 turističkih vaučera najveći broj prijavljenih građana bira upravo Sokobanju.


Ovaj medijski sadržaj objavljen je u okviru projekta “Sokobanja u fokusu”. Projekat „Sokobanja u fokusu“, sufinansiran je iz budžeta Opštine Sokobanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button