KulturaVestiZaječar info

Solistički koncert Anamarije Danilović u zaječarskoj Muzičkoj školi

U sali Osnovne muzičke škole ,,Stevan Mokranjac“ u Zaječaru, u petak, 15. aprila, solistički koncert na trubi prirediće Anamarija Danilović uz klavirsku pratnju Milje Videnović. Gost na koncertu biće sopran Magdalena Antić.

Na programu je: V. Brant: Koncertni komad br. 2, I. Jevtić: Sonata za trubu, Đ. Verdi: “Sičilijana” arija Elene iz opere “Sicilijanske večeri”.

Gost: Magdalena Antić, sopran Ž. Ensko: Legenda.

Početak je u 18.00 sati.

Anamarija Danilović (1997, Negotin), osnovne i master akademske studije stekla je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Mladena Đorđevića. Tokom školovanja osvajala je brojne nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Dobitnica Majske povelje koju dodeljuje Opština Negotin za ostvarene uspehe. Dva puta je nagrađena od strane Ministarstva omladine i sporta i Fondacije za mlade talente. Bila je učenik generacije Srednje muzičke škole Stevan Mokranjac u Negotinu (2016). Dobitnica je Yamaha muzičke fondacije Evrope 2019. godine. Sarađuje sa brojnim orkestrima: Orkestar Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, Filharmonija mladih Borislav Pašćan, Simfonijski orkestar RTS-a, Beogradski simfoničari, Mladi simfoničari, IPOC (International prodigy orchestra & choir), Beogradski duvački orkestar, Orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Orkestar Narodnog pozorišta u Beogradu, CEMAN Orchestra (Central European Academies Network Orchestra). Od festivala na kojima je nastupala se izdvajaju: Musika Riva (Riva del Garda, Italija), BUNT (Beograd, Srbija), Mikser Festival (Sarajevo, BiH), Internacionalni festival duvačkih instrumenata – Caribrod (Dimitrovgrad, Srbija), Festival Mokranjčevi Dani (Negotin, Srbija)..

Milja Videnović (1987), diplomirala je u klasi prof. Rite Kinke na Akademiji umetnosti u Novom Sadu sa prosečnom ocenom 9.9. Stipendista Fonda za mlade talente Ministarstva omladine i sporta 2010. i 2011. godine, takođe višestruko nagrađivanja od Univerziteta u Novom Sadu za postignute rezultate tokom studija. Iako je od 2010. godine zaposlena je u nastavi klavira u MŠ „Stevan Mokranjac“ u Negotinu, rado nastupa kao klavirski saradnik, tako podržava Malu školu opere d’Iva od njenog osnivanja, koju vodi mecosopran Iva Mrvoš Anokić, u kojoj je predavač bila i prvakinja Narodnog pozorišta u Beogradu, Snežana Savičić Sekulić. Takođe, od 2011-2013. bila je angažovana kao klavirski saradnik pri klasi solo pevanja prof. Vojislava Spasića na Akedemiji lepih umetnosti. Kao solista i klavirski saradnik nastupala je širom Srbije, kao i u Mađarskoj (Segedin), Rumuniji (Krajova, Turn Severin). Od nastupa bi izdvojila koncert sa Subotičkim kamernim orkestrom (dirigent Miroslav Stantić). 2021. godine, u okviru festivala Negotinsko leto nastupala i sa tenorom Stevanom Karancem i sopranom Magdalenom Antić, kao i sa trubačima Anamariojm Danilović i Davidom Surdanovićem, sa kojima je usledio nastup na 55. Mokranjčevim danima u okviru programa Klasika u 11 a predviđen je i koncert u Kolarčevoj zadužbini u okviru programa „Kako slušamo muziku“ 7.maja 2022.godine.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button