KulturaVestiZaječar info

7. Festival hrišćanske kulture: Priređen koncert Danice Crnogorčević -Večeras izložba i predavanje

Festival hrišćanske kulture u Zaječaru, sedmi po redu, počeo je juče arhijerejskom liturgijom na Feliks Romulijani, nakon čega je Festival svečano otvoren u porti Saborne crkve. Posetioci Festivala su, nakon svečanog otvaranja, prisustvovali predavanju „Moderna i hrišćanska kultura” jeromonaha Rafaila Boljevića, igumana manastira Podmaine, a nakon toga, na Trgu oslobođenja, priređen je koncert Danice Crnogorčević, crnogorske pevačice etno i duhovne muzike.

Njena pesma „Veseli se srpski rode“ koja je objavljena na Vidovdan 2020. godine, postala je nezvanična himna i simbol istorijskih litija za odbranu pravoslavnih svetinja u Crnoj Gori. 

U okviru sedmog Festivala hrišćanske kulture danas, 15. septembra, od 18.00 sati, u Radul-begovom konaku biće otvorena izložba „Slikarska hodočašća” Dragoljuba Stankovića i Miodraga Milutinovića, dok će od 19.00 sati, u porti Saborne crkve, biti organizovano predavanje „100 godina od vaspostavljanja Patrijaršije SPC i 100 godina posle” profesora Miloša Kovića.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button