DruštvoVestiZaječar info

44 godine uspešnog rada Specijalne bolnice u Gamzigradu -Obeležena slava Vavedenje Presvete Bogorodice

Specijalna bolnica u Gamzigradskoj banji obeležila je juče svoju slavu – Vavedenje Presvete Bogorodice.

Na dan obeležavanja Vavedenja Presvete Bogorodice, Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Gamzigradskoj banji, koja je počela sa radom pre 44 godine, obeležila je svoju godišnjicu i slavu, tradicionalnim rezanjem slavskog kolača, u prisustvu prijatelja, zaposlenih i saradnika.

Nakon ceremonijalnog dela prisutnima se obratio direktor Specijalne bolnice Dr Rade Kostić.

„4. decembra 1978. godine, na veliki praznik, ova ustanova je počela sa radom. Vera i rad su održali ovu ustanovu 44 godine, posle svega što je ustanova doživela, ali smo prebrodili mnoge krize. Današnji dan obeležavamo sa nadom i verom da ćemo još bolje raditi i pokazati još bolje rezultate. Sve ovo vreme smo se usavršali, pa smo i terapijske usluge i kadrove, uvek poboljšavali kako bi naši korisnici dobili što bolju uslugu. Od 2006. godine osim blaga i bogatstva, termomineralne vode od 42 stepena, koristimo i svu modernu aparaturu, imamo jednu od najjačih dijagnostiku, a naš rad je prepoznat i na međunarodnim kongresima“, istako je Kostić.

Specijalna bolnica u Gamzigradskoj banji je, podsetimo, specijalizovana za rehabilitaciju oboljenja perifernih krvnih sudova (organski poremećaji arterijsjih krvnih sudova, funkcionalni poremećaji arterijskih krvnih sudova, oboljenja perifernih venskih krvnih sudova, oboljenja limfnog sistema) i vibracionu bolest. Takođe vrši opštu rehabilitaciju – bolesti vezivnog tkiva, zglobnih oblika reumatizma, vanzglobnih obllika reumatizma, ortopedske bolesti i posttraumatska stanja, anomalije dečjeg uzrasta, neuroloških oboljenja, ginekoloških oboljenja.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button