Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Nešto novo u zaječarskom rukometu! PROMENJENO IME KLUBA, NOVI SASTAV UPRAVNOG ODBORA…
Nešto novo u zaječarskom rukometu! PROMENJENO IME KLUBA, NOVI SASTAV UPRAVNOG ODBORA…

Nešto novo u zaječarskom rukometu! PROMENJENO IME KLUBA, NOVI SASTAV UPRAVNOG ODBORA…

*Umesto „Mladost 1949″ klub će se ubuduće zvati „Zaječar 1949″ i pod tim imenom će ženska i muška ekipa igrati u novom prvenstvu. Kako bi novo ime kluba moglo da bude upisano u APR, ova odluka Skupštine kluba treba da bude razmotrena i prihvaćena na narednoj sednici Skupštine grada, zakazanoj za četvrtak, 20 juli.

Usred pune sezone odmora Rukometni klub „Mladost 1949″ Zaječar održao je vanrednu izbornu sednicu Skupštine, kojoj je od 23 prisustvalo 19 članova. Mnogo više bilo je prisutno igrača i igračica, trenera, roditelja i pristalica kluba, jer je za ovo zasedanje vladalo veliko interesovanje.

Razlog promene imena kluba je to što je nedavno, na vanrednim izborima, u lokalnoj samoupravi znatno promenjen njen sastav. Za gradonačelnika je ponovo izabran Boško Ničić, pod čijom vlašću je rukomet ostvario najveći uspeh u istoriji kluba, koji je čovek sporta, i sam nekada aktivan rukometaš.

Skupština je usvojla ostavku predsednika Upravnog odbora kluba Dragoljuba Trailovića, većnika bivše gradske vlade. Jednoglasno je za predsednika novog Upravnog odbora izabran mali privrednik Zoran Petrović, a on predložio, skupština usvojila članove klupske vlade: Božu Jankovića, Slavicu Ranđelović, i Milicu Stojković takođe lokalne male privrednike, kao i Nenada Nikodijevića, klupskog fizioterapeuta.

Upravo ovih dana se u Rukometnom savezu Srbije odlučuje o sastavu svih rukometnih liga u Srbiji pa je zato ubrzan postupak donošenja ovih odluka.

Pošto je redovna izborna Skupština kluba „Mladost“ odžana u februaru i tada usvojeni svi izveštaji ovoga puta to nije bilo na dnevnom redu.

Obrazlažući svoju ostavku dosadašnji predsednik kluba Dragan Trailović je, pored ostalog, rekao da je za prolećnu sezonu klub od finansijera (lokalne samouprave), dobio samo 70.000 dinara od projektovanih u budžetu dva miliona.
Ispred Gradske uprave Skupštini je prisustvovao, pomoćnik gradonačelnika zadužen za omladinu i sport Milan Stanković.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>