Najnovije vesti
Home / Kultura / Knjiga Zaječarca Bojana Ćirića „Dečija posla“ ugledala svetlost dana!
Knjiga Zaječarca Bojana Ćirića „Dečija posla“ ugledala svetlost dana!

Knjiga Zaječarca Bojana Ćirića „Dečija posla“ ugledala svetlost dana!

Knjiga Zaječarca Bojana Ćirića, pod nazivom „Dečija posla“ biće promovisana danas, 18. oktobra u igraonici „Delfin“ u Kotlujevcu, sa početkom u 19 sati. 

„Dečija posla“ naziv je knjige Zaječarca Bojana Ćirića, vaspitača Predškolske ustanove za decu „Đulići“ u Zaječaru, koji već godinama piše pesme, priče i dramske tekstove za decu, a za veliki broj svojih pesama komponovao je i muziku. Inspiraciju za ovu knjigu, pronašao je u svojoj sestričini Angelini ali i u svoj deci kojom je okružen svakodnevno.

„Knjiga je namenjena mališanima, koji će se sigurno pronaći u pesmama poput „Šašava pesma“, „Sneško“, „Drugari“. Čitajući ove pesme, mališani će imati priliku da se upoznaju sa malim i šaljivim problemima koji okupiraju njihov svet.  U isto vreme, najmlađi će moći da saznaju više o pravim vrednostima kao što je drugarstvo. Deca starijeg uzrasta, pa i njihovi roditelji koji su sačuvali dete u sebi rešavajući ljubavne probleme i deleme drugarstva, provešće kvalitetno vreme i lepo će se zabaviti, čitajući ovu knjigu. Ova knjiga nam otkriva da je pesnik u srcu još uvek dete i da itekako ume i može da oseti potrebe beskrajne dečije duše. Ja sam se vratila u svoje detinjstvo, čitajući ovu knjigu. Uživala sam u svakom stihu i toplo je preporučujem“, navodi Tanja Jovanović, direktorka Predškolske ustanove za decu „Đulići“ u Zaječaru.

O autoru: Bojan Ćirić je rođen u Zaječaru. Diplomirao je na Visokoj školi za obrazovanje vapitača u Pirotu, a od 2011. godine radi kao vapitač u Predškolskoj ustanovi za decu „Đilići“ u Zaječaru. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>