DruštvoVestiZaječar info

Zaječar: POČINJE POSLOVNI IZAZOV ZA SREDNJOŠKOLCE ISTOČNE SRBIJE

Regionalno takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama “Poslovni izazov”, biće organizovano u sredu 13. novembra, u hotelu “Srbija TIS” u Zaječaru.

Takmičenje će okupiti oko 70 učenika iz 12 srednjih škola, iz Zaječara, Boljevca, Bora, Knjaževca, Majdanpeka i Sokobanje, kojima će biti postavljen „izazov”, odnosno zadatak koji predstavlja realan poslovni problem.

Uz pomoć biznis mentora, timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola, osmišljavaće rešenje problema i kreirati biznis plan i prezentaciju koje će na kraju dana predstaviti članovima žirija i publici. Članovi tri prvoplasirana tima obezbediće mesto u Nacionalnom finalu, koje će biti održano u Beogradu, u januaru naredne godine, a pobednici na nacionalnom nivou učestvovaće na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana, aprila naredne godine u Zagrebu, zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

“Poslovni izazov” je pokrenut sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje. U toku školske godine na šest regionalnih poslovnih izazova, u Zaječaru, Čačku, Leskovcu, Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu, učestvuje više od 600 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode programi “Dostignuća mladih” iz oblasti preduzetničkog obrazovanja i finansijske pismenosti.

Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji, a finansira UniCredit banka, Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Univerzitet Metropoliten.

Evo kompletnog programa takmičenja:

10.15 – 10.30     Zvanično otvaranje takmičenja i objavljivanje “izazova”
10.30 – 15.45    Rad učeničkih timova
16.00 – 17.45    Prezentacije učeničkih timova

17.45 – 18.30    Koktel za učesnike, goste i predstavnike medija
18.30 – 19.00   Proglašenje pobednika i dodela nagrada

 

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close